Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αυτό που δεν έγινε ούτε στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, έγινε απόψε στις ΗΠΑ

Αυτό που δεν έγινε ούτε στην Ελλάδα της ...

Η Αμερική μοιάζει με τριτοκοσμική Δημοκρατία

Όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες στην Αμερική είναι πρωτόγνωρα. Η χώρα είναι διχασμένη, όσο ποτέ στην πρόσφατη ιστορία της. Ούτε στην Ελλάδα των πρώτων χρόνων της κρίσης και του «να καεί, να καεί το @@@@@ η βουλή» δεν εισέβαλε κανείς στο Κοινοβούλιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες  όχι μόνο εισέβαλαν, αλλά κρατούν και όπλα. Ας μην ξεχνάμε ότι στις ΗΠΑ η οπλοκατοχή επιτρέπεται και δεν έχει καταφέρει κανείς πρόεδρος, ούτε ο προοδευτικός Ομπάμα, να την αγγίξει.

Η υφήλιος παρακολουθεί μουδιασμένη τις πρωτοφανείς εικόνες. Εικόνες τριτοκοσμικές και όχι κραταιάς Δημοκρατίας.

Προς στιγμήν η δυναμιτισμένη ατμόσφαιρα φαίνεται να αποκλιμακώνεται. Είναι όμως κάτι στιγμιαίο; Ή είναι τόσο βαθύς ο διχασμός, είναι τόσο βαριά η ακραία λαϊκίστικη παρακαταθήκη του Τραμπ που θα δούμε κι άλλα έκτροπα; Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου, μέσα σε αυτό το κλίμα.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν εάν το κοινωνικό υπόβαθρο αυτής της κρίσης είναι βαθύτερο. Εάν οι πληροφορίες για μία νεκρή επιβεβαιωθούν θα υπάρξει μία άλλη διάσταση στα γεγονότα και θα τροφοδοτήσει εξελίξεις.

Το πώς μια ομάδα τραμπούκων με προβιές κατάφεραν να εισβάλουν σε ένα από τα υποτιθέμενα καλύτερα φρουρούμενα κτήρια του πλανήτη είναι άλλη μια από τις διαστάσεις της υπόθεσης.

Ο πλανήτης παρακολουθεί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις