Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Αντιδράσεις για το Gucci dress του Χάρι Στάιλς στην Vogue USA του Δεκεμβρίου

Αντιδράσεις για το Gucci dress του Χάρι ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Iστορικό εξώφυλλο και μεγάλος ντόρος στην Αμερική για το «τι σε κάνει άντρα» τελικά

Λανσάρει κοινωνικά πρότυπα ή παίζει με τη μόδα; Ποιός είναι ο cover star που δίχασε τις τελευταίες μέρες τις HΠΑ; «Κάθε φορά που βάζεις εμπόδια στη ζωή σου, περιορίζεις τον εαυτό σου» είναι η κεντρική δήλωση του βρετανού Χάρι Στάιλς, του ποπ ειδώλου και πρώην επικεφαλής του διάσημου συγκροτήματος One Direction, στην αμερικάνικη Vogue. «O Χάρι φτιάχνει τους δικούς του κανόνες» αναφέρεται στο εξώφυλλο, όπου ο 26χρονος τραγουδιστής εικονίζεται με φόρεμα και τζάκετ του οίκου Gucci. Υπέρμαχος της διαφορετικότητας και των εκκεντρικών εμφανίσεων όπως τις εκπροσωπεί το ιταλικό label και ο creative director Alessandro Michele, ο Στάιλς έχει συνδεθεί με τα προκλητικά outfits. Αλλωστε, τα τελευταία χρόνια ο Gucci ειδικεύεται στο «πλησίασμα» των φύλων και τον έχει χρίσει global ambassador. Πρώτη φορά η αμερικάνικη Vogue στην ιστορία των 127 χρόνων της κάνει ανδρικό εξώφυλλο, γράφει ο διεθνής Τύπος για το πολυσυζητημένο τεύχος του φετινού Δεκεμβρίου.

«Φέρτε πίσω τους αρρενωπούς άνδρες» διαμαρτύρεται η γνωστή ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κάντανς Οουενς αποκαλώντας ψεύτικο αυτού του είδους το φεμινισμό. Φίλη του Κάνιε Γουεστ και υπέρμαχος του Ντόναλντ Τραμπ δεν  πιστεύει στην «τοξική ανδροπρέπεια», την οποία τα τελευταία χρόνια διώκει ο κόσμος της μόδας και της τέχνης. Εκπρόσωποι της αμερικάνικης κοινότητας  του Χόλιγουντ όπως η Ολίβια Γουάιλντ και ο Ελάιζα Γουντ υπεραμύνονται της εικόνας του Στάιλς και η «κουβέντα έχει ανάψει» σε παντός είδους έντυπα και εκπομπές για το τι σημαίνει άνδρας και τι όχι.

 

O ίδιος ο Στάιλς, πάντως είπε στη Vogue ότι δεν το βλέπει κάπως αλλιώς, εκτός από το ότι είναι άλλη μία έκφραση της δημιουργικότητάς του. Από μικρός θαύμαζε τους τραγουδιστές και fashion icons, Πρινς, Ντέιβιντ Μπόουι, Ελβις Πρίσλεϊ, Φρέντι Μέρκιουρι και Ελτον Τζον.

 «Τα ρούχα είναι για να περνάμε καλά και να πειραματιζόμαστε… όταν αφήσεις έξω κλισέ τύπου «υπάρχουν ρούχα για άνδρες και ρούχα για γυναίκες», όταν δεν έχεις φραγμούς προφανώς ανοίγεις νέους ορίζοντες που μπορείς να κινηθείς», δηλώνει.

Αλλωστε, πρόσφατα πόζαρε και για το Beauty Papers magazine με καλσόν αναστατώνοντας το διαδίκτυο.

 Δείτε τον στις φωτογραφίες με διάφορες φούστες, από φουρό και tutu μέχρι με πιέτες ή βολάν. Δεν έχουν ετικέτα μόνο Gucci αλλά και Margiela, JW Anderson, Comme de Garcons… Kαι δεν φοράει μόνο γυναικεία κομμάτια. Εννοείται βέβαια πως τα ρούχα δεν σε κάνουν άντρα αλλά λέμε- μήπως- το άφυλο πρότυπο έχει φθάσει στην άλλη άκρη έχοντας γίνει ο κανόνας στα ανατρεπτικά εξώφυλλα; Ακόμα κι έτσι βέβαια ο Harry (επειδή είναι αυτός που είναι) παραμένει γοητευτικός. Kαι σαφώς αρέσκεται να αποτελεί αντικείμενο του πόθου με ευρύτερους ενδιαφερόμενους. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View