Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένταση και προσαγωγές στον εορτασμό του Πολυτεχνείου- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ένταση και προσαγωγές στον εορτασ...

Σήμανε λήξη συναγερμού

21:30 Άνοιξαν πριν από λίγο όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Πάτρας. Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την οδό Κορίνθου, όπου ήταν παρατεταγμένες κοντά στο Παράρτημα, επιστρέφοντας στην Ασφάλεια, στην οδό Ερμού.

Παράλληλα άρχισε η αποχώρηση και τον δυνάμεων που ήρθαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα από άλλους Νομούς.

Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. παραμένει σε ετοιμότητα προκειμένου να αποτρέψει πιθανή επανάκαμψη των αντιεξουσιαστών.

 

21:00 Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας καθώς στο Παράρτημα της οδού Κορίνθου υπάρχουν μόλις 10-15 άτομα. Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένου σε επιφυλακή και βρίσκονται παρατεταγμένες στους δρόμους πέριξη του Παραρτήατος. 

 

20:00 Σε 13 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα, όταν ομάδα νεαρών επιχείρησε να στήσει οδοφράγματα στην οδό Κορίνθου, στο ύψος της πλατείας Κωνσταντίνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η ομάδα των νεαρών τοποθέτησε κάδους απορριμμάτων στο οδόστρωμα της οδού Κορίνθου και στην συνέχεια έβαλαν φωτιά. Αμέσως μετά στο σημείο βρέθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ η ομάδα των νεαρών κατευθύνθηκε προς την οδό Αγίας Σοφίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν τους νεαρούς και στην συνέχεια προχώρησαν σε προσαγωγές.

Στο μεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα κοντά στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστήμιου Πατρών, στην οδό Κορίνθου. Έξω από το κτίριο βρίσκονται συγκεντρωμένοι, οι οποίοι είχαν προαναγγείλει πορεία για την σημερινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμωνα με πληροφορίες τα άτομα που προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθερα. 

19:10: Ένταση και προσαγωγές στην Αγίας Σοφίας. Ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στο σημείο και ακινητοποίησε ομάδα διαδηλωτών, πραγματοποιώντας περισσότερες από 10 προσαγωγές. Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ. 

18:20: Κλειστό παραμένει το κέντρο της Πάτρας έως και αυτή την ώρα. Οι αστυνομικοί έχουν τοποθετήσει κορδέλες στις οδούς Γούναρη και Κορίνθου, η οποία είναι κλειστή μέχρι και μέχρι το πρώην Παράρτημα στην οδό Ζαΐμη.

Αποκλεισμένη είναι και η πλατεία Όλγας, όπου δεν μπορεί να περάσει, ούτε αυτοκίνητα, ούτε πεζοί. Η παρουσία των αστυνομικών είναι εντονότατη σε όλο το κέντρο, με τους αστυνομικούς να περιπολούν πεζή, φορώντας κράνη και φέρουν εξοπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ρητή εντολή να μην επιτρέψουν καμία πορεία στο κέντρο της Πάτρας.

17:40: Αυστηροί έλεγχοι γίνονται αυτή την ώρα στους δρόμους γύρω από το παράρτημα σε πολίτες, και δεν επιτρέπεται σε κανέναν, ούτε σε πεζούς να προσεγγίσουν το σημείο.

17:20: Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο κέντρο της Πάτρας, έξω από το πρώην Παράρτημα της οδού Κορίνθου. Γύρω από το χώρο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν να γίνει η πορεία που έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα.

Παράλληλα, περίπου 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στα Ψηλαλώνια, και στο σημείο έχει σπεύσει αστυνομική δύναμη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συγκεντρωμένα άτομα υπάρχουν στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών. Επί ποδός είναι η αστυνομία και δυνάμεις των ΜΑΤ  σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.Στο πρώην παράρτημα στην Κορίνθου έχει δημιουργηθεί αστυνομικός κλοιός. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν με ντουντούκες από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν λέγοντας πως τηρούν  όλα τα μέτρα προστασίας. Η οδός Κορίνθου είναι κλειστή από το ύψος της Ερμού ενω η δεύτερη ομάδα συγκεντρωμένων που ήταν στην Κορίνθου και Ζαΐμη έχει μετακινηθεί από το σημείο προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται πριν και μετά το παράρτημα και έχει δημιουργηθεί αστυνομικός κλοιός.Mάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες ΜΑΤ από άλλες περιοχές.  Νωρίτερα αστυνομικοί, σταμάτησαν ομάδα ατόμων στον κόμβο Κουρτέση. Στόχος η αποτροπή πραγματοποίησης πορείας.

Με ανακοίνωσή του Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν τη στάση των δυνάμεων καταστολής και ζητούν την αποχώρηση των ΜΑΤ από το παράρτημα και το κέντρο της πόλης. Όπως καταγγέλλουν "τα ΜΑΤ ακολουθούσαν τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι την Αγία Σοφία, όπου διμοιρίες και ομάδες ΔΙΑΣ μας περικύκλωσαν, μας ακινητοποίησαν και μας στοίβαξαν στο πεζοδρόμιο, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ μας, χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο".

Φοιτητικοί Σύλλογοι- Πάτρα: "Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων καταστολής"

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ και από τον Κόμβο Κουρτέση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις