Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων το απόγευμα στο Παράρτημα - Κατάθεση στεφάνου από το Εργατικό Κέντρο

Συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων το απόγ...

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα για συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη έχουν απευθύνει πέντε οργανώσεις της Αριστεράς. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδες Αναρχικών προγραμματίζουν συγκέντρωση στο Παράρτημα την ίδια ώρα.

Το εργατικό κέντρο της Πάτρας διαχώρισε τη θέση του από τις πορείες τονίζοντας ότι θα προσανατολιστεί στην κατάθεση στεφάνου  με έναν εκπρόσωπο από κάθε σωματείο στο κτίριο του πρώην παραρτήματος, στα πρότυπα της εκδήλωσης της Πρωτομαγιάς, με μάσκες και αποστάσεις.

Με ανακοίνωσή τους πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς ( ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ), ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση. ΟΚΔΕ) αναφέρουν ότι "Η απαγόρευση δεν θα περάσει. Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17:00 από το Παράρτημα"

Αναλυτικά: "

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τα αδιέξοδα της θανατηφόρας για το λαό και τα δικαιώματα πολιτική της. Με πρόσχημα την πανδημία απαγορεύει για τέσσερις ημέρες όλες τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Καταγγέλλουμε αυτήν την απόφαση που βάζει ξανά στον «γύψο» τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Καταγγέλλουμε όλα τα γεγονότα τρομοκράτησης και καταστολής που το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Για τους θανάτους από την πανδημία μοναδική ευθύνη έχει η κυβερνητική πολιτική που έχει αφήσει τον λαό μας εκτεθειμένο σε έναν επικίνδυνο ιό. Η νεολαία, ο λαός και η οργανωμένη πάλη δεν θα χρεωθούν την καταστροφή από την αποτυχία της κυβέρνησης. Το κίνημα που αντιστέκεται στην θανατηφόρα πολιτική του συστήματος είναι υποχρεωμένο να συνεχίσει την πάλη του για την υγεία του λαού και τη ζωή με δικαιώματα.

Η τρομοκρατία δεν περνά και αυτό το έχει αποδείξει η αποφασιστικότητα των συλλόγων, των πολιτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων που έσπασαν την απαγόρευση με την παρουσία τους έξω από το Παράρτημα.

Καλούμε τον λαό να συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις για 47η επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη με αποκορύφωμα την μεγάλη πορεία την Τρίτη 17 Νοέμβρη 5:00μμ που θα ξεκινήσει από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος.

Λαός και νεολαία να σπάσουμε την απαγόρευση και να γεμίσουμε τους δρόμους της Πάτρας. Με σεβασμό στην υγεία του λαού μας, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θα διαδηλώσουμε για το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία και την υγεία.

Να τιμήσουμε τους νεκρούς μας με την πάλη ενάντια στην καταπίεση, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Όλοι στην πορεία Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 5:00 από το Παράρτημα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΕΚ

ΚΚΕ (μ-λ)

ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΣΕΚ"

700 αστυνομικοί επί ποδός στην Πάτρα

Δεδομένου του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, για τις προαναγγελθείσες για σήμερα συγκεντρώσεις στην Πάτρα, παρά τις απαγορεύσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της έξαρσης του covid-19, επί ποδός έχει τεθεί η τοπική ΕΛΑΣ. Η Αστυνομία είναι επιφορτισμένη φέτος με την εφαρμογή της απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για αποφυγή συναθροίσεων.
Στην Πάτρα σήμερα θα επιχειρούν περισσότεροι από 700 αστυνομικοί και οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ, με ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς (Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία) .

Το βάρος της Αστυνομίας στην Πάτρα θα δοθεί κυρίως τις απογευματινές ώρες και στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Ερμού, θα βρίσκονται και εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος θα εποπτεύει τα αστυνομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις