Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Γκίλιαν Αντερσον: Μαγευτική στο Harpers Bazaar, «ίδια» η Θάτσερ στο The Crown 4

Γκίλιαν Αντερσον: Μαγευτική στο Harpers ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H 52χρονη αμερικανίδα tv star μίλησε για τη «σιδηρά κυρία», ο σύντροφός της είναι σεναριογράφος της πολυβραβευμένης σειράς

«Δεν ήθελα να το παρατραβήξω, για να μην καταλήξει σε παρωδία» ομολόγησε στο Harpers Bazaar η 52χρονη Γκίλιαν Αντερσον, της οποίας η εκπληκτική μεταμόρφωση σε Μάργκαρετ Θάτσερ στον τέταρτο, πολυαναμενόμενο κύκλο του ιστορικού σήριαλ «The Crown» έχει κάνει αίσθηση. Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός πέτυχε σύμφωνα με το περιοδικό την «total transformation», όχι μόνο στυλιστικά αλλά και με τις κινήσεις, τις χειρονομίες, τις συσπάσεις του προσώπου της.  Σε κάποια στιγμή της προετοιμασίας, επισκέφθηκε το σετ ο σύντροφός της και σεναριογράφος της σειράς Πίτερ Μόργκαν και όταν του χαμογέλασε εκείνος αναφώνησε: «Αυτή είναι η Θάτσερ! Αυτό το χαμόγελο είναι εκείνη!» Τότε η Αντερσον απάντησε γελώντας «Αυτό το χαμόγελο είμαι εγώ»!

Πώς πλησίασε όμως το μέγεθος αυτής της πασίγνωστης και αυταρχικής πολιτικής προσωπικότητας; «Δεν σχετίστηκε καθόλου η ερμηνεία μου με τις προσωπικές μου απόψεις για τη δράση της. Αφορούσε αποκλειστικά την ύπαρξή της σαν ανθρώπινη οντότητα και τα κίνητρά της σαν πολιτικού και μητέρας» λέει η Αντερσον. Οσο για το αν έτυχε ειδικής μεταχείρισης στα γυρίσματα λόγω του συντρόφου της; Οπως εξηγεί, εξ αρχής ξεκαθαρίστηκε πως ούτε η ίδια θα σχολιάσει το κείμενο, ούτε εκείνος θα κριτικάρει τις επιδόσεις της! (Στα διεθνή media πάντως η performance της ανταγωνίστηκε σε εντυπώσεις τι μυθικό νυφικό της Νταιάνα).

Tοπ, παντελόνι, αξεσουάρ και κοσμήματα G...

Tοπ, παντελόνι, αξεσουάρ και κοσμήματα Giorgio Armani

Πιστεύει πάντως πως έχει τελικά κάτι από τη «σιδηρά κυρία» επειδή δεν μένει αμέτοχη απέναντι στα πράγματα. Και η ίδια σαν χαρακτήρας διαχειρίζεται όσα συμβαίνουν, δηλαδή εφόσον υπάρχει πρόβλημα θέλει να συζητήσει γι΄αυτό, όχι να το προσπεράσει, κάτι το οποίο θα επιβεβαιώσουν και οι δικοί της άνθρωποι.

Κατά τη γνώμη της βλέπουμε αυτά που άφησε πίσω της η Θάτσερ σήμερα;«Δεν είμαι σίγουρη πως διακρίνω γύρω μου το ίχνος της. Θα έλεγα ότι δεν βρίσκεται πια εδώ, αλλά πολύ πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε» επισημαίνει

Σύνολο Givenchy, κοσμήματα Tasaki Atelie...

Σύνολο Givenchy, κοσμήματα Tasaki Atelier και Pomellato

Μητέρα τριών παιδιών- χάρη στην κόρη της είναι και γιαγιά δυο εγγονών- πέρασε ένα εξάμηνο της καραντίνας οικογενειακά, απολαμβάνοντας τις παιδικές φωνές στον κήπο της. Όμως δεν την απασχολεί μόνο αυτό πέραν της τέχνης. Το κίνημα  Black Lives Matter, οι εκστρατείες  κατά του ρατσισμού και μια προσπάθεια στήριξης της δουλειάς από μαύρους καλλιτέχνες την είχαν σύμμαχό τους όλο το τελευταίο διάστημα.

«Νιώθω πως έχω την ευκαιρία να εκφραστώ δημοσίως ώστε να αναδείξω σημαντικά θέματα, αλλά δεν προσφέρω την άποψή μου σε συστηματική βάση στα social media επειδή δεν είναι αυτός ο κόσμος μου. Δεν είμαι πολιτικός, ούτε  κοινωνική λειτουργός, είμαι ηθοποιός» αναφέρει.

 

* Η Γκίλιαν Αντερσον γεννήθηκε στο Σικάγο και  στην πλούσια καριέρα της ως tv star ξεχώρισαν ο θρυλικός ρόλος της πράκτορα στο ονομαστό σήριαλ X- Files, αλλά και της αισθησιακής σεξολόγου στην πρόσφατη νεανική σειρά του Netflix «Sex Education», που της χάρισε μεγάλα βραβεία. Απίστευτα γοητευτική ήταν και στη σειρά «The Fall- Η Πτώση» ως αστυνομικός (επίσης στο Netflix) με τον  Τζέιμι Ντόρναν στο πλευρό της. Εχει όμως κερδίσει κορυφαίες διακρίσεις και στο θέατρο. Ζει πλέον μόνιμα στο Λονδίνο.

 

*Δείτε τη φωτογράφιση στο Harpers Bazzar, που την κατέταξε στη λίστα Women of the Year 2020- Το The Crown 4 ξεκινάει 15 Νομεβρίου

 

Πλάτη φορέματος Paco Rabanne, σκουλαρίκι...

Πλάτη φορέματος Paco Rabanne, σκουλαρίκια Jessica McCormack

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View