Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το ντοκιμαντέρ "Για τη Μικρή Σάμα" βγαίνει τελικά 12/11 στις Ελληνικές αίθουσες

Το ντοκιμαντέρ "Για τη Μικρή Σάμα&q...

Το φιλμ ήταν να το προβάλλει την περασμένη άνοιξη η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Ως βαθιά συγκλονιστική και μία σπάνια ματιά στον πόλεμο από πρώτο χέρι, έγραψε το The Hollywood Reporter για την ταινία «Για τη Μικρή Σάμα», παραγωγής 2019 που θα βγει τελικά στις αίθουσες της χώρας μας στις 12 Νοεμβρίου 2020, σε διανομή της Filmtrade. Το φιλμ ήταν να έχει βγει από την περασμένη άνοιξη και μάλιστα το είχε προγραμματίσει και η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στον εαρινό κύκλο προβολών που διεκόπη λόγω της καραντίνας του covid-19.

H ταινία «Για τη Μικρή Σάμα» μας έρχεται από τους πολυβραβευμένους κινηματογραφιστές Waad Al-Kateab και Edward Watts, είναι διάρκειας 99 λεπτών και αποτελεί συμπαραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Συρίας. Παραγωγή: Channel 4 News, Channel 4, Frontline.

Το φιλμ παρουσιάζει το ημερολόγιο μίας μητέρας από τη Συρία, μία προσωπική όσο και επική διαδρομή στη γυναικεία εμπειρία του πολέμου.  

Μια «επιστολή αγάπης» από μια μητέρα προς την κόρη της. Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ουάντ Αλ-Κατέμπ για πέντε χρόνια στο Χαλέπι, καθώς εκείνη ερωτεύεται, παντρεύεται και γεννά τη Σάμα, την κόρη της, ενώ γύρω της ο κόσμος κυριολεκτικά καταρρέει. Η κάμερά της αποτυπώνει ταυτόχρονα την απώλεια, τη θυσία, τη χαρά, την σχετικότητα των πραγμάτων και θέτει το μοιραίο δίλημμα του να μείνεις ή να φύγεις.

Ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο που δεν θα μπορούσε να είναι πιο πηγαίο, πιο αληθινό και πιο θαρραλέο. Να προσθέσουμε πως το φιλμ ήταν υποψήφιο για το βραβείο όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Επίσης έχει τιμηθεί και με περισσότερα από 60 βραβεία και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ!

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σκληρό να σε σκοτώνουν μέσα στη σιωπή, γι’ αυτό συνεχίζω να αφηγούμαι την ιστορία μας. Είναι καθήκον μου, είναι υποχρέωσή μου ως μια γυναίκα που επιβίωσε…» - Waad Al-Κateab (στους The New York Times).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture