Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ταινία με τον Ράσελ Κρόου πρώτη σ' ένα ακόμα, φτωχό από εισιτήρια 4ήμερο

Η ταινία με τον Ράσελ Κρόου πρώτη σ' ένα...

Από τις νέες ταινίες, έχει ενδιαφέρον να δει ο σινεφίλ την ταινία "Το Μυστικό μας" με τη Νούμι Ραπάς που παίζεται και στην Πάτρα

Πέρυσι τέτοια εποχή, χάρη & στη συνεχιζόμενη επιτυχία του «Joker» με τον Χοακίν Φοίνιξ, ο οποίος στη συνέχεια κατέκτησε το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, είχαν κοπεί περισσότερα από 160.000 εισιτήρια, το ίδιο ακριβώς τετραήμερο του Οκτωβρίου ενώ φέτος και ενώ διάγουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας του covid-19, το νούμερο είναι εντελώς χαμηλότερο και απογοητευτικό, μόλις 9.700 εισιτήρια πανελλαδικά. Μία βουτιά χωρίς ιστορικό προηγούμενο, όπως άλλωστε και όλα όσα ταλανίζουν την κινηματογραφική παραγωγή και διανομή αυτή την εποχή, όπως γράφει το flix.gr.

Ήδη οι εκτιμήσεις για το σύνολο ταινιών που θα έχουν βγει το 2020 στις αίθουσες μιλούν για έναν αριθμό αισθητά χαμηλότερο από τις 400 και πλέον της περσινής περιόδου.

Την πρωτιά στο εγχώριο box office το 4ήμερο, 22-25/10/2020 κατέκτησε η περιπέτεια με στοιχεία θρίλερ, «Έκρηξη Θυμού – Unhinged» του Ντέρικ Μπόρτε, με τον Ράσελ Κρόου (συνεχίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare) που σε 44 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 1.228 εισιτήρια και έχει φτάσει σε 10 μέρες προβολής τα 6.069 εισιτήρια.

Ακολούθησε στη 2η θέση η νέα ταινία «Η Φωλιά» του Σον Ντάρκιν, σε διανομή Σπέντζος, με τον Τζουντ Λο (δεν ήρθε στην Πάτρα) με 1.174 εισιτήρια σε 23 αίθουσες πανελλαδικά, και μετά το παιδικό φιλμ «Ο Βασιλιάς Γάιδαρος» που σε 54 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 1.135 εισιτήρια και κοντεύει τα περίπου 3.500 σε 10 μέρες (προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε).

Το αρκετά ενδιαφέρον και με καλές ερμηνείες (Νούμι Ραπάς, Κρις Μεσίνα και Τζόελ Κίναμαν) κοινωνικό θρίλερ «The Secrets we Keep – Το Μυστικό μας», σε σκηνοθεσία Γιούβαλ Άντλερ με κεντρική ηρωίδα μία Ρουμάνα Ρομά που είχε βιαστεί και κακοποιηθεί μαζί με την αδελφή της από τους Ναζί στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αναγνωρίζει τον βασανιστή της και τον απαγάγει δένοντας τον στο υπόγειο του σπιτιού της κάπου σε μία φιλήσυχη πόλη της Αμερικής, ίσως σε άλλη εποχή και συνθήκες να τραβούσε περισσότερο κόσμο ενώ τώρα περιορίστηκε σε μόλις 1.046 θεατές πανελλαδικά σε 44 αίθουσες (παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare).

Tέλος το παιδικό, οικογενειακό φιλμ «Ο Μυστικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Μαρκ Μάντεν με τον Κόλιν Φερθ έμεινε πιο κάτω με μόλις 876 εισιτήρια (ούτε καν 1000) από 64 αίθουσες πανελλαδικά.

Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται κάποιοι ενδιαφέροντες κινηματογραφικοί τίτλοι και ευχή και ελπίδα των αιθουσαρχών είναι να ξεθαρρέψουν οι θεατές και να πάνε σινεμά έστω με τις υπάρχουσες συνθήκες, να κάθονται αραιά και να φορούν μάσκα. Να θυμίσουμε πως στα Odeon Veso Mare η έξοδος των θεατών γίνεται από άλλη πόρτα για την αποφυγή συνωστισμού.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture