Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Eρχεται στο Μέγαρο Μουσικής ο Γερμανός «νέος βασιλιάς των τενόρων» Γιόνας Κάουφμαν

Eρχεται στο Μέγαρο Μουσικής ο Γερμανός «...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μας δίνει ραντεβού 6/11 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τα πιο αισθαντικά τραγούδια της μουσικής παράδοσης της πατρίδας του

Kατά τους New York Times είναι ο σημαντικότερος τενόρος της γενιάς του και για τα περισσότερα διεθνή media o νέος βασιλιάς των τενόρων». Oσοι παρακολουθούν το μελόδραμα αποκλείεται να μην τον ξέρουν! Ο 51χρονος Γιόνας Κάουφμαν είναι super star στο είδος του. Εχει πετύχει θριαμβευτικές εμφανίσεις στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα όλου του κόσμου (Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, Όπερα της Βαστίλης, Σκάλα του Μιλάνου κ.ά.) και σε θρυλικά φεστιβάλ (Σάλτσμπουργκ, Μπαϊρόιτ κ.λπ.) και έχει συνεργαστεί με τους διασημότερους μαέστρους και σκηνοθέτες της εποχής μας.

Έχει αφήσει το δικό του στίγμα σε εμβληματικούς ρόλους του ιταλικού, γαλλικού και γερμανικού ρεπερτορίου (Καβαραντόσσι, Αλφρέντο, Oθέλλος, Δον Χοσέ, Βέρθερος, Φάουστ, Λόενγκριν κ.ά.), ενθουσιάζοντας το κοινό με την ξεχωριστή ικανότητά του να διεισδύει στην ουσία των χαρακτήρων που ερμηνεύει κάθε φορά.

Προικισμένος με σπάνιο υποκριτικό ταλέντο και εντυπωσιακή μουσικότητα και εκφραστικότητα, ο Γερμανός τραγουδιστής ακροβατεί με ευελιξία ανάμεσα στην εργογραφία του 19ου αιώνα, στη μουσική δωματίου και στην οπερέτα. Έχει τιμηθεί με την υψηλότερη διάκριση της γαλλικής κυβέρνησης, το μετάλλιο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ έγκριτα έντυπα (Opernwelt, Diapason, Musical Amerika) και μουσικοί φορείς διεθνούς κύρους (Echo-Klassik, International Opera Awards) του έχουν απονείμει επανειλημμένα τον τίτλο του «Τραγουδιστή της χρονιάς». Τα dvd και οι σόλο ηχογραφήσεις του γίνονται ανάρπαστα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της κυκλοφορίας τους. 

Το ίδιο συνέβη και με το cd «Στιγμές χαράς» («Selige Stunde»), το νέο άλμπουμ του, το οποίο ο κορυφαίος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, στο ένα και μοναδικό ρεσιτάλ του στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Mαζί του, σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο του ρομαντικού Lied, ο πιστός του μουσικός συνοδοιπόρος Χέλμουτ Ντόιτς, ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες του καιρού μας που ειδικεύεται στη φωνητική μουσική δωματίου.

 Αυτός ο δίσκος -μια ειλικρινής «κατάθεση ψυχής», όπως λέει ο Γιόνας Κάουφμαν-, είναι το πρώτο από μια σειρά ρεσιτάλ που ηχογραφήθηκαν σε ιδιωτικούς χώρους, την περίοδο της καραντίνας λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας. Μέσα από την ηχογράφηση αυτή, ο Κάουφμαν επιστρέφει στη γερμανική φωνητική παράδοση, επιλέγοντας ρομαντικά τραγούδια των Σούμπερτ, Μπραμς, Στράους, Μάλερ και άλλων λαμπρών μουσουργών, τα οποία μιλούν για την αγάπη, τη γαλήνη, την προσμονή, τον αποχαιρετισμό. 

Info

Παρασκευή 6 Nοεμβρίου, ώρα 20:30

Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Xρήστος Λαμπράκης

Η προπώληση έχει ξεκινήσει. 

Διάρκεια

90 λεπτά (με παύση 10 λεπτών)

Τιμές εισιτηρίων 

13 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 19 €, 30 €, 42 €, 52 €, 62 €, 70 €

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View