Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα γίνει το Πατρινό Καρναβάλι του 2021; Θολό τοπίο και εναλλακτικές - ΒΙΝΤΕΟ

Θα γίνει το Πατρινό Καρναβάλι του 2021; ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει ο Καρναβαλικός Οργανισμός

Νέα δεδομένα έχει προκαλέσει από τον Φεβρουάριο του 2020 ήδη ο κορωνοϊός, οπότε το Πατρινό Καρναβάλι και τα υπόλοιπα καρναβάλια της χώρας ματαιώθηκαν. Ερωτήματα για το τι θα γίνει με το Πατρινό Καρναβάλι του 2021 ανακύπτουν την ίδια ώρα, μια και βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα. Επίσημη ενημέρωση από τους λοιμωξιολόγους αναμένουν στον Δήμο και ταυτόχρονα αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις.
Το Καρναβάλι του 2020, γνώρισε από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ πριν λίγες ημέρες ο Πατρινός λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος επεσήμανε πως  πρέπει να ξεχάσουμε γιορτές, καρναβάλι, ρεβεγιόν, τραπέζια, γιατί τα Χριστούγεννα, όπως όλα δείχνουν, θα τα περάσουμε όπως το περασμένο Πάσχα, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν αφορά μόνον την περίοδο των γιορτών αλλά όλο το υπόλοιπο  του 2020 αλλά και το 2021. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα το Πατρινό Καρναβάλι του 2021 φαντάζει από δύσκολο εώς ακατόρθωτο, να γίνει, τουλάχιστον με τη μορφή που το γνωρίζαμε. Το thebest.gr μίλησε με τον αντιπρόεδρο του καρναβαλικού οργανισμού Δημήτρη Δημισιάνο. 

 

Όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα

Η πανδημία, η οποία βρίσκεται σε έξαρση, εισάγει νέα μέτρα κ στην καθημερινότητά μας. Ο μεγαλύτερος πολιτιστικός θεσμός της Πάτρας δεν θα μπορούσε να βγει αλώβητος από αυτή την αλλαγή, δεδομένης και της επιδημιολογικής κατάστασης όσο πλησιάζουμε στον Φεβρουάριο. Αν τελικά γίνει με κάποια μορφή, Πατρινό Καρναβάλι το 2021 τότε σίγουρα θα είναι διαφορετικό.

Η δημοτική αρχή «ψάχνει τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να μην ακυρωθεί ο μεγάλος θεσμός της πόλης».

Η ομάδα εργασίας της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» έχει φροντίσει να συντάξει και να υποβάλλει για δημόσια διαβούλευση υπόψη και του καρναβαλικού οργανισμού της Πάτρας εναλλακτικές προτάσεις για τις τελετές έναρξης και λήξης, τον Κρυμμένο Θησαυρό και τις παρελάσεις. 

Όπως και να χει την καρναβαλική περίοδο είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν ιδιωτικές πρωτοβουλίες για αντίστοιχες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Η εικόνα της πανδημίας λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων με την όποια μορφή τους, θα κρίνει την πραγματοποίησή τους ή όχι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις