Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα το πρωτότυπο & τολμηρό φιλμ "Τα Σκυλιά δεν φοράνε παντελόνια"

Έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα το πρωτότυπο &...

Μία ταινία - συμπαραγωγή της Φινλανδίας και της Λετονίας που έχει ταξιδέψει σε Φεστιβάλ όπως των Καννών, του Τορόντο και του Κάρλοβι Βάρι

Πρεμιέρα στις Αθηναϊκές κινηματογραφικές αίθουσες έκανε την Πέμπτη 15/10/2020 το φιλμ «Τα Σκυλιά δεν φοράνε παντελόνια – Dogs don’t wear pants» που είχε προβληθεί στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019 και στα Διεθνή Φεστιβάλ του Τορόντο στον Καναδά και του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία.

Πρόκειται όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Ama Films, για μία σκοτεινή ιστορία για την απώλεια της αγάπης.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Ενδεχομένως αργότερα να έρθει η ταινία και στην Πάτρα ή να την επιλέξει η Κινηματογραφική Λέσχη όταν με το καλό ξεκινήσει τις προβολές της στα Odeon Veso Mare.

Σύμφωνα με το στόρι, αφού η σύζυγός του πνίγηκε σε ένα τραγικό ατύχημα, ο Juha μπαίνει σε μια μακρά περίοδο κατάθλιψης, αδυνατώντας να συνδεθεί με την κόρη του, την γυναικά του Έλλη και τα συναισθήματά του.

Μια τυχαία συνάντηση με τον dominatrix Mona (Krista Kosonen) τον θέτει σε ένα νέο δρόμο ανακάλυψης.

Ένα ερωτικό, μαύρο κωμικό δράμα, που αφορά τόσο τη μετασχηματιστική δύναμη της θλίψης όσο και τη μαζοχιστική αυτοεκτίμησή του. Η χρήση του χρώματος είναι το κλειδί για το αφηγηματικό τόξο της ταινίας, ενώ τα μοτίβα νερού και υγρών επαναλαμβάνονται παντού. Στην αρχή της ταινίας, καθώς ο Juha και η γυναίκα του, Έλλη ψαρεύουν στη δεντρόφυτη λίμνη, φέρνοντας στο σπίτι ένα ψάρι λούτσο για δείπνο. Μια ονειρική ακολουθία με την γυναίκα του να βυθίζεται στο νερό με τα φύκια - δημιουργώντας έναν σουρεαλιστικό τόνο που στοιχειώνει τον Juha στο ταξίδι του - πριν παραλείψει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει εμφανιστεί εδώ και αρκετό καιρό.

Το φιλμ σε σκηνοθεσία του 43χρονου Πολωνού J.-P. Valkeapää προβάλλεται από τις 15/10 στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας, Άστυ και Δαναός.

Πρόκειται για Φιλανδολετονική ταινία και παίζουν οι: Πέκα Στρανγκ, Κρίστα Κόσονεν, Ιλόνα Χούχτα.

Ο Χρήστος Μήτσης στο περιοδικό Αθηνόραμα, έκανε λόγο για μία πρωτότυπη και τολμηρή προσέγγιση ενός love story κοινωνικά απροσάρμοστων χαρακτήρων, το οποίο εκμεταλλεύεται διασκεδαστικά, με «ξερό», μαύρο χιούμορ, τη βορειοευρωπαϊκή κοινωνική ψυχρότητα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture