Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ποιές 3 ηθοποιοί διεκδικούν το φετινό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

Ποιές 3 ηθοποιοί διεκδικούν το φετινό βρ...

Την Τρίτη 20/10/2020 η απονομή - Ανάμεσα στις υποψήφιες είναι και η Μαίρη Μηνά που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά "Αγγελική"

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η Μαίρη Μηνά και η Ελένη Στεργίου είναι οι φετινές υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη». Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Θέατρο REX, Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη στην οδό Πανεπιστημίου, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 20:00.

Το θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και η Ρένη Πιττακή.

H Δήμητρα Βλαγκοπούλου είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Σαίξπηρ σε διασκευή- σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Θέατρο του Νέου Κόσμου), η Μαίρη Μηνά για το «Με λένε Έμμα» του Ντάνκαν ΜακΜίλαν σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη (Σύγχρονο Θέατρο) και η Ελένη Στεργίου για την ερμηνεία της στο έργο «Η απαγωγή της Τασούλας: μια ποιητική μυθιστορία» (εμπνευσμένο από την «Απαγωγή της Τασούλας» του δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη) σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου (Θέατρο Σταθμός).

Πηγή: ΑΠΕ

*Η Μαίρη Μηνά είναι η ηθοποιός που φέτος έκανε και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην κοινωνική σειρά του Alpha “Αγγελική” πλάι στην Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Πάνο Βλάχο, τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη και την Νάντια Μπουλέ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture