Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ντοκιμαντέρ για τη Μελίνα: Με 14 ηθοποιούς, ανάμεσά τους η Κίτσου και η πατρινή Λένα Δροσάκη

Ντοκιμαντέρ για τη Μελίνα: Με 14 ηθοποιο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Γυρίστηκε για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της αξέχαστης ηθοποιού και παθιασμένης Ελληνίδας

Τελείωσαν πριν λίγες μέρες στους χώρους της σκηνής Κοτοπούλη- Ρεξ τα γυρίσματα του πρωτότυπου ντοκιμαντέρ «Μελίνα Στοπ Καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα» για τη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του ΥΠ.ΠΟ, του Εθνικού Θεάτρου και του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης ελληνίδας ηθοποιού με τη διεθνή ακτινοβολία.

 Είναι μια δημιουργία σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, που θα ανέβει στο διαδίκτυο σε πεντάλεπτο απόσπασμα, στις 18 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου. Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι βραβευθείσες με το θεατρικό έπαθλο Μελίνα Μερκούρη: Λένα Παπαληγούρα, Γιούλικα Σκαφιδά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Λένα Δροσάκη, Μαρία Κίτσου, Μαρίνα Ασλάνογλου, Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ανθή Ευστρατιάδου, Στεφανία Γουλιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Εύη Σαουλίδου και Λουκία Μιχαλοπούλου. Μαζί τους και η ηθοποιός Ζέτα Δούκα. «Ζωντανεύουν» οι σημαντικότεροι ρόλοι της Μελίνας στο θέατρο και το σινεμά.

Την εικαστική επιμέλεια και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Άγγελος Παπαδόπουλος και τη μουσική επιμέλεια ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View