Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Επιστρέφουν οι "Παραλογές" - Ετοιμάζεται η έκθεση στα κλωστήρια της Πειραϊκής Πατραϊκής

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Επιστρέφουν οι "Παρα...

Την έκθεση επιμελείται η εικαστική δημιουργός Δανάη Στράτου

Την απόφαση για την χωρητικότητα των θεάτρων την χειμερινή σαιζόν 2020-2021 αναμένει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μαζί φυσικά και με το πράσινο φως για να βγει η προκήρυξη της κενής θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή που έχει καθυστερήσει σημαντικά από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, προς τα τέλη του Οκτωβρίου 2020 προγραμματίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, η παρουσίαση των τριών παραστάσεων των Παραλογών που είχαν παιχθεί στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο και στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2020. Για την σκηνική απόδοση των Παραλογών επελέγησαν  τρία χαρακτηριστικά δημοτικά τραγούδια: Το Γιοφύρι της Άρτας, Του Νεκρού Αδελφού και Ο Γυρισμός του ξενιτεμένου.

Στο «Γιοφύρι της Άρτας» το κείμενο ήταν της Νάνσυς Χριστοπούλου, η οποία επίσης έπαιζε ενώ η σκηνοθεσία ήταν της Βάσιας Χριστοπούλου και της Πέπης Παπαδοπούλου.  Στην Παραλογή «Του Νεκρού Αδελφού» η σκηνοθεσία – Εικαστική Σύλληψη ήταν των Γιώργου Παπαστεφάνου & Φιορέλας Μαστρόκαλου και στο «Γυρισμό του Ξενιτεμένου» τα κείμενα, η σκηνοθεσία και τα σκηνικά ήταν του Ιωάννης Κοψίνη και ερμηνεύουν οι:  Άννη Ονουφρίου,  Μαρίνα Παντελάκη,  Λένα Νάτση. Διεύθυνση παραγωγής : Τίνα Γιοβάνη.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 6 και 7 Αυγούστου 2020.

Τέλος στο πλαίσιο της παράστασης που δόθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων την Κυριακή 27/9 και την Δευτέρα 28/9, «Πάτρα-Η Πόλη των εργοστασίων, των Ρεμπέτικων και του Καραγκιόζη» σε σκηνοθεσία του Φάνη Δίπλα, ετοιμάζεται και θα παρουσιαστεί στην Πειραϊκή Πατραϊκή, στο χώρο των παλιών κλωστηρίων, έκθεση που επιμελείται η εικαστική καλλιτέχνιδα και πρώην επίκουρη καθηγήτρια καλών τεχνών Δανάη Στράτου, ο πατέρας της οποίας, Φαίδων Στράτος, καταγόταν από την επιχειρηματική οικογένεια Στράτου που ίδρυσε την περίφημη Πειραϊκή-Πατραϊκή, βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας με έδρα την Πάτρα. Μέσα από αυτή την έκθεση που θα περιλαμβάνει υλικό όσο και ιστορίες των ανθρώπων που δούλεψαν στο εργοστάσιο αυτό, θα δοθεί η ευκαιρία και στους νεότερους Πατρινούς να γνωρίσουν την ιστορία της Πειραϊκής Πατραϊκής και των μεγάλων εργοστασίων που διέθετε η πόλη τα περασμένα χρόνια.

Η Δανάη Στράτου είναι ως γνωστόν και η σύζυγος του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, επικεφαλής του Μέρα25.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture