Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ξεκίνησε η 7η τοιχογραφία του ArtWalk 5 στην Πάτρα

Ξεκίνησε η 7η τοιχογραφία του ArtWalk 5 στην Πάτρα

Στην οδό Βορείου Ηπείρου 88 και φιλοτεχνείται από τον διάσημο καλλιτέχνη της street art, Siguel

Η έβδομη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας - ArtWalk 5 ξεκίνησε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, στην οδό Βορείου Ηπείρου 88 στην Πάτρα από τον διάσημο καλλιτέχνη της street art, Siguel.

Ο Siguel, με καταγωγή από την Πολωνία κατέφθασε από την Γλασκώβη της Σκωτίας, όπου ζει και εργάζεται, για να δημιουργήσει, μέσα στην εβδομάδα, μία ακόμη  ξεχωριστή τοιχογραφία στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Οι μοναδικές τοιχογραφίες που δημιουργεί στο δημόσιο χώρο βασίζονται κυρίως στην αφήγηση, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην απεικόνιση μιας ανθρώπινης κατάστασης. Τα έργα του διηγούνται μία ιστορία και ο τίτλος κάθε έργου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για να μπορέσει να συμπληρωθεί η αφήγηση.

Ο Siguel, ερχόμενος σε επαφή με την τέχνη του graffiti από τα εφηβικά του χρόνια και έχοντας λάβει ακαδημαϊκή εκπαίδευση στην αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες και, ειδικότερα, τη ζωγραφική, έχει αναπτύξει το δικό του καλλιτεχνικό λεξιλόγιο, το οποίο επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον αστικό πολιτισμό.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσουν τον καλλιτέχνη και το έργο του!

*ΤοArtWalk 5 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών: Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και

του μεγάλου χορηγού: Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture