Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

«Bags: Inside Out» : Η έκθεση στο μουσείο V&A διαθέτει τσάντες με ιστορία και επιρροή

 «Bags: Inside Out» : Η έκθεση στο μουσε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Hermes, Mulberry, Chanel κ.α. συγκαταλέγονται στα 300 εκθέματα που αναμφίβολα θα δελεάσουν τις κοκέτες στο Λονδίνο

Δεν έγινε λόγω covid τον περασμένο Απρίλιο, αλλά έχει προγραμματιστεί για τις 21/11 η εκκίνηση της έκθεσης «Bags: Inside Out» που αναδεικνύει τις πλέον εμβληματικές τσάντες όλων των εποχών, στο Μουσείο V&A στο Λονδίνο. Τσάντες ονομαστές που έχουν κατακτήσει τους βρετανούς, έχουν συγκεντρωθεί σε μια υπερπαραγωγή στο είδος της.  Μεταξύ άλλων θα εκτεθούν η πρώτη τσάντα Hermès Birkin και αξεσουάρ Mulberry που φορέθηκαν από τα μοντέλα Κέιτ Μος και Αλέξα Τσανγκ . Συνολικά, θα παρουσιαστούν 300 συλλεκτικά κομμάτια, από κομψές τσάντες πόλης μέχρι βαλιτσάκια και στρατιωτικά σακίδια.

Στην έκθεση «Bags: Inside Out» σύμφωνα με τους διοργανωτές της, μελετώνται ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία των αξεσουάρ, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, από την Ελισαβετιανή Αγγλία έως τη σημερινή Κίνα. Μία ακόμη πτυχή που εξετάζει η έκθεση η ματιά στο μέλλον και οι σχεδιαστές που πειραματίζονται με καινοτόμα και περιβαλλοντικά βιώσιμα υλικά. Παράδειγμα ένα σακίδιο Stella McCartney κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα που βρέθηκαν στον ωκεανό.
 

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν τη Mulberry Bayswater που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2003. Σχεδιασμένη από τον Nicholas Knightly, η τσάντα ήταν η αγαπημένη της Κέιτ Μος.

Η Mulberry Alexa, εμπνευσμένη από το μοντέλο Αλέξα Τσανγκ που κυκλοφόρησε το 2010 επίσης περιλαμβάνεται στα εκθέματα, όπως επίσης ένα μεγάλο κεντητό πορτοφόλι που χρησιμοποιήθηκε για να φυλάσσεται η ασημένια μήτρα της Μεγάλης Σφραγίδας της Αγγλίας της Ελισάβετ Α’, ένα μπαούλο Louis Vuitton από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και η τσάντα Fendi Baguette που κρατούσε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στο Sex and the City.

«Μια τσάντα, αν το σκεφτείτε -και εγώ το κάνω πολύ-έχει μια δική της ζωή. Είναι έτσι, ενώ τα ρούχα δεν είναι τίποτα χωρίς σώμα μέσα» έχει πει ο Τομ Φορντ στην αμερικανική Vogue τον Φεβρουάριο του 1998.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View