Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Δείτε το πατρινό καρναβαλικό άρμα για τον κορωνοϊό

Δείτε το πατρινό καρναβαλικό άρμα για το...

Μια διαφορετική καρναβαλική σύνθεση-άρμα με αφορμή τον κορωνοϊό και επίκεντρο τον άνθρωπο και το Καρναβάλι της Πάτρας

 

"Το Πατρινό Καρναβάλι στέκεται όρθιο και υγιές μέσα στην πανδημία. Τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην κεφάτη καρναβαλική ζωντάνια των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, που με απόλυτο σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που περνά όλη η ανθρωπότητα, θέτουν την ακατανίκητη σατιρική ματιά και δημιουργία τους στον ευφάνταστο σχολιασμό της επικαιρότητας.

Έτσι στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού που θα υλοποιηθεί από τις 21 έως τις 27/9 από το Δήμο Πατρέων και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», στον εξωτερικό χώρο των Παλαιών Σφαγείων κατά την εβδομάδα των δράσεων του Φεστιβάλ θα εκτεθεί καρναβαλική σύνθεση με αφορμή τον κορωνοϊό και επίκεντρο τον άνθρωπο και το Καρναβάλι της Πάτρας, η οποία προορίζεται να λάβει τη μορφή Άρματος", αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου και συνεχίζει:

"Φιγούρες γνώριμες των ημερών μας σε διάταξη παρέλασης, της εποχής του κορωνοϊού, νοσοκόμες, άνθρωποι με μάσκες, ποδηλάτες, απεικονίζουν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζήσαμε κατά την διάρκεια της καραντίνας σε μια εντυπωσιακή πολύχρωμη σύνθεση.

Το Πατρινό DNA  αντιστέκεται στον Ιό. Ο άνθρωπος στο επίκεντρο και το Καρναβάλι της Πάτρας στα φόρτε του! Η σκληρή πραγματικότητα μεταμορφώνεται σε σάτιρα, εξωστρεφή διάθεση, έμπνευση για δημιουργία και πηγή καρναβαλικής και όχι μόνο ζωής.

Ιδέα, Επιμέλεια: Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων.

Σχεδιασμός, Υλοποίηση: Καρναβαλικό Εργαστήρι Δήμου Πατρέων"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture