Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Virtual Tours! Επισκεφθείτε «μαγικά» κτίρια μέσα από ειδικό πρόγραμμα του Open House Athens

Virtual Tours! Επισκεφθείτε «μαγικά» κτί...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μην πείτε όχι σε οργανωμένες on line ξεναγήσεις, όπως συμβαίνει μέσα από αυτό το θεσμό και στο εξωτερικό

Από τις 19 του μηνός «αποκαλύπτονται» στο διαδίκτυο ή στην ιστοσελίδα και το κανάλι του Open House Athens στο you tube, 20 βίντεο με ξεναγήσεις σε 20 κτίρια με μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Mέσα από το κινητό σας μπορείτε να εξερευνήσετε μέρη στην πρωτεύουσα, που θα εξάψουν το ενδιαφέρον σας για τα αρχιτεκτονικά ρεύματα, το design κλπ.

Από το Κτίριο Κατοικιών στη Σαρανταπήχου και το Boutique Ξενοδοχείο Monsieur Didot μέχρι το κατάστημα Ancient Greek Sandals και την ιστορική βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις αρχιτεκτονικούς θησαυρούς από την άνεση του σπιτιού σου. 

 Οι ξεναγήσεις θα παραμείνουν ελεύθερες σε πρόσβαση και μετά την πρεμιέρα, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να τις απολαύσει δωρεάν.

 

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. 

Ενόψει των προκλήσεων του Covid-19 και σε μια προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει από τον Μάρτιο του 2020,  το φετινό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει online ξεναγήσεις, διαγωνισμούς και διαλέξεις.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που καθιερώθηκε ήδη από το πρώτο Open House Athens, δίνει αυτή την χρονιά την ευκαιρία στο κοινό να αναδείξει το αγαπημένο του κτίριο στην Αθήνα. Το κοινό μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό με θέμα, “Το αγαπημένο σας κτίριο στην Αθήνα', ανεβάζοντας φωτογραφίες του στο instagram. 

 *Πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/open-photo/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View