Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Καταχειροκροτήθηκε η παράσταση για τον Παλαμά με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο Αίγιο

Καταχειροκροτήθηκε η παράσταση για τον Π...

Η παράσταση αναμένεται να παρουσιαστεί & στην Πάτρα

Η λήξη του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2020, ενός διαφορετικού και παράξενου αλλά και δημιουργικού και αισιόδοξου καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς», στο γειτονικό Αίγιο, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 το βράδυ.

Σε ένα γεμάτο Θέατρο, σύμφωνα πάντα με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το προσεγμένο και καλογραμμένο κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου με κεντρικό πρόσωπο τον ποιητή μας Κωστή Παλαμά που ως γνωστός είχε γεννηθεί στην Πάτρα το 1859, «τυλίγοντας» τη βραδιά με μια ποιητική διάσταση που λείπει από την σύγχρονη εποχή.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, στο διπλό ρόλο του σκηνοθέτη και του πρωταγωνιστή, απέδειξε το λόγο για τον οποίο θεωρείται ίσως ο ποιοτικότερος ηθοποιός της γενιάς του. Με λιτότητα στα εκφραστικά μέσα και τις εξάρσεις που αντιπροσωπεύουν το βίο του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά, ο Γρηγόρης Βαλτινός δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο το αόρατο νήμα που συνδέει τον ερμηνευτή με το κοινό, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε στο θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο στο φινάλε της παράστασης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι πρωτότυπες συνθέσεις του Σάκη Παπαδημητρίου – μελοποιήσεις ποιημάτων από την ερωτική ποίηση του Κωστή Παλαμά – συνεπήραν τους θεατές, με την Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου να ερμηνεύει με τόλμη κάθε στίχο.

Εξαιρετικοί όλοι οι συντελεστές της παράστασης, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα και στην Πάτρα. Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, Μαρία Τσουκαλά εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία, ο Γρηγόρης Βαλτινός να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων για το 1821.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture