Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Μια βραδιά αφιερωμένη στον εκδότη & βιβλιοπώλη Σάμη Γαβριηλίδη τη Δευτέρα στο Τριανόν

Μια βραδιά αφιερωμένη στον εκδότη & ...

Στις 21:00, στο Pocket Festival με ελεύθερη είσοδο

Μία ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Σάμη Γαβριηλίδη θα λάβει χώρα στο θερινό Τριανόν, στην οδό Κοδριγκτώνος πλησίον της Πατησίων στην Αθληνα, αυτή τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21.00, και την οργανώνουν οι συνεργάτες του «Φεστιβάλ τσέπης».

Ο Σάμης Γαβριηλίδης προσέφερε το χώρο του βιβλιοπωλείου του κάθε φθινόπωρο για το Φεστιβάλ αυτό, εγκαινιάζοντας την αθηναϊκή σαιζόν με φρέσκα ταλέντα. «Πρέπει και η Αθήνα να έχει τέτοιο Φεστιβάλ!», είχε πει όταν άκουσε την ιδέα αυτή, και με τον ενθουσιασμό που τον χαρακτήριζε αποφάσισε να την στεγάσει ο ίδιος. Το στήριξε με αγάπη και γενναιοδωρία.

Θα περάσουν από τη σκηνή ηθοποιοί που συμμετείχαν τα 4 χρόνια στις παραστάσεις του Pocket στον χώρο του Poems & Crimes.

Θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη "Τίτλοι Τέλους" και από τις αφηγήσεις της Καρολίνας Ναχμούλη - Γαβριηλίδη "BLOCK 25" (έρευνα - επιμέλεια - επίμετρο – σχόλια Λευτέρης Ξανθόπουλος).

Οι ηθοποιοί θα ερμηνεύσουν τραγούδια που είχαν ακουστεί στα Pocket festival και είχε αγαπήσει ο Σάμης Γαβριηλίδης, ο οποίος λάτρευε τους ηθοποιούς που τραγουδούν. Η Μάνια Παπαδημητρίου θα διαβάσει και θα παίξει πιάνο, η Ντένυ Αργυροπούλου, ο Γιώργος Αντωνόπουλος και ο Βασίλης Χατζηδημητράκης θα διαβάσουν και θα τραγουδήσουν.

Τους ευχαριστούμε που αγάπησαν το Pocket festival, το Poems & crimes και τον Σάμη Γαβριηλίδη, αναφέρουν οι διοργανωτές. Συντονίζει η Αθηνά Κεφαλά. Την αφίσα σχεδίασε η Βάσω Αβραμοπούλου.

Ευχαριστίες και στον κινηματογράφο Τριανόν με την οροφή που ανοίγει, για τη φιλοξενία. Το Τριανόν που «έχτισε» ο Λεωνίδας Παπαγεωργίου συνεχίζει με τη Μαρία Λυσικάτου να είναι ένας χώρος με ανοιχτούς ορίζοντες, που φιλοξενεί δουλειές με όραμα όπως ήταν και το βιβλιοπωλείο Poems & crimes του Σάμη Γαβριηλίδη.

Η αρχική σκέψη ήταν να γίνει εκεί φέτος το Φεστιβάλ τσέπης, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των υγειονομικών μέτρων θα περιοριστεί στη μοναδική αυτή βραδιά ανακεφαλαίωσης και μνήμης. Ευχαριστίες και στον Κυριάκο Αγγελάκο, την Άννα Δαμιανίδη την Λίντα Πεπέ και την Πάγια Βεάκη για τη γενικότερη συμπαράσταση.

Τηλέφωνο Τριανόν: 210 821 5469.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture