Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Σωματείο - Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση εκφράζει τη θλίψη του για την Ιουλία Σταυρίδου

Το Σωματείο - Γυναίκες στον Κινηματογράφ...

Ήταν μία καταξιωμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος, προικισμένη δασκάλα και πολύ αγαπημένη φίλη, αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου

Με αφορμή τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της σπουδαίας και βραβευμένης σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ιουλίας Σταυρίδου στα 68 της χρόνια, το Δ.Σ. του σωματείου Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση – Ελλάδα/Women in Film and Television – Greece εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής:

“Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε ότι το μέλος του σωματείου μας Ιουλία Σταυρίδου, καταξιωμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος, προικισμένη δασκάλα και πολύ αγαπημένη φίλη έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Η Ιουλία σπούδασε στο Παρίσι, ζωγραφική στην École National Supérieure des Beaux-Arts και σκηνογραφία και ενδυματολογία στο Conservatoire du Théâtre. Εργάστηκε στον κινηματογράφο, όπου συνεργάστηκε με το Θόδωρο Αγγελόπουλο, την Αγγελική Αντωνίου, τον Παντελή Βούλγαρη, την Κατερίνα Ευαγγελάκου, το Γιώργο Μπακόλα, το Γιάννη Οικονομίδη, το Λάκη Παπαστάθη, τον Άγγελο Φραντζή, τον Τάσο Ψαρά κ.α., καθώς και στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Στις πολλές διακρίσεις της περιλαμβάνονται το Κρατικό Βραβείο Ενδυματολογίας του ΥΠΠΟ για τις ταινίες «Θεόφιλος» του Παπαστάθη, «Ακροπόλ» του Βούλγαρη και «Έντουαρτ» της Αντωνίου, το Κρατικό Βραβείο Σκηνογραφίας για την ταινία «Έντουαρτ» της Αντωνίου, το Βραβείο Ίρις Σκηνογραφίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία «Μαχαιροβγάλτης» του Οικονομίδη και το Βραβείο Ίρις Ενδυματολογίας για την ταινία «Ευτυχία» του Φραντζή. Το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου την τίμησε για τη συμβολή της στην εξέλιξη του ελληνικού κινηματογράφου. Ήταν Καθηγήτρια Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θα μας λείψει”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture