Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Ratched» στο Netflix: Ερχεται να μας «στοιχειώσει» η διαβολική νοσοκόμα Σάρα Πόλσον

«Ratched» στο Netflix: Ερχεται να μας «σ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η πολύκροτη σειρά του παντοδύναμου Ράιαν Μέρφι ως prequel της «Φωλιάς του Κούκου»

Πολυαναμενόμενη είναι η σειρά θρίλερ «Ratched» από τις 18 Σεπτεμβρίου στο Netflix. Mε πρωταγωνίστρια την πολυβραβευμένη Σάρα Πόλσον στο ρόλο μιας εφιαλτικής νοσοκόμας ψυχιατρικής κλινικής στην Καλιφόρνια της δεκαετίας του ’40, θα «χορτάσουμε» vintage βεστιάριο και νοσηρή ατμόσφαιρα καθώς εκεί κάνουν στους ασθενείς πειράματα στον εγκέφαλο. Το σήριαλ βασίζεται σε βιβλίο, η ιστορία του οποίου προηγείται της πασίγνωστης «Φωλιάς του Κούκου». Θα δούμε την Πόλσον στα πρώτα της βήματα της διαβολικής Μίλτρεντ στο ψυχιατρείο λίγο μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν δηλαδή συγκρουστεί με το «Μάικ» που ερμήνευσε μοναδικά ο Τζακ Νίκολσον.

 

Το trailer της σειράς μόλις κυκλοφόρησε και είναι καθηλωτικά τρομακτικό και δυσοίωνο. Με soundtrack το Big Spender της Shirley Bassey σε έναν αργό ρυθμό φροντίζει να εντείνει την αγωνία για τις σκηνές που ίσως χρειαστεί να αποφύγουμε να κοιτάξουμε. Οι ηλεκτρικές καρέκλες, οι αμέτρητες βελόνες και ενέσεις καθώς και η εισπνοή διάφορων αερίων φαίνεται αποτελούν ειδικότητα της κεντρικής ηρωίδας.  

 Για να υλοποιηθεί η σειρά ο σκηνοθέτης- σεναριογράφος- μεγαλοπαραγωγός Ράιαν Μέρφι υπέγραψε το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ιστορία της τηλεόρασης (300 εκατομμύρια δολάρια)  καθώς έχει «σκίσει» σε τηλεθέαση με τις σειρές του,  «Hollywood», «Politician», «Pose», «American Crime Story» και «Glee». Πλάι στην Πόλσον θα δούμε τις διάσημες Σάρον Στόουν και Σύνθια Νίξον.

«Το σημαντικό κομμάτι της σειράς είναι πως οι πρώτες τέσσερις σεζόν θα ακολουθούν την ιστορία καταγωγής της νοσοκόμας», λέει ο Μέρφι. «Το πώς δηλαδή έγινε μία φιγούρα αντίστοιχη του Χάνιμπαλ Λέκτερ. Τι της συνέβη; Είναι επίσης μια φεμινιστική ιστορία γιατί ξεκινάει το 1947 και επίσης εξετάζει την απαρχή πολλών αλλαγών που συνέβησαν στο Σύστημα Υγείας μας. Σε κάθε σεζόν της σειράς η Σάρα Πόλσον θα αντιμετωπίζει ένα «κακό» αρσενικό μέχρι που θα αντιμετωπίσει τον χαρακτήρα του Τζακ Νίκολσον από την ταινία, στη τελευταία σεζόν. Αυτή θα είναι η δομή αλλά θα υπάρχουν άλματα στον χρόνο, διότι ενδιαφέρομαι να κοιτάξω την υγειονομική περίθαλψη στις δεκαετίες του ’40, ’50, ’60…»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View