Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Βραβευμένη ταινία από την Γουατεμάλα στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Βραβευμένη ταινία από την Γουατεμάλα στο...

Την Τρίτη 25/8/2020 θα προβληθεί στις 21.30 η ταινία του 2019, "Οι Μητέρες μας"

Μία κοινωνικοδραματική ταινία από την Γουατεμάλα παραγωγής 2019 που έχει πάρει πολύ καλές κριτικές, με τίτλο «Οι μητέρες μας - Nuestras Madres» θα προβάλλει ο Κινητός Κινηματογράφος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων την ερχόμενη Τρίτη 25/8, στις 21:30 στο δροσερό αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου (Κορύλλων 2, στην άνω πόλη). Η ίδια ταινία θα παιχθεί και την Πέμπτη 27/8, στις 21:30 στο Δημοτικό Σχολείο Ρίου καθώς και την Κυριακή 30/8, στις 21:30 στο Νηπιαγωγείο Μαυρομανδήλας (Πετρωτό).

Το αξιόλογο φιλμ είναι συμπαραγωγή της Γουατεμάλας και του Βελγίου και έχει διάρκεια 78 λεπτά.

Στην Γουατεμάλα του 2018 ο νεαρός Ερνέστο δουλεύει ως ιατροδικαστής, ταυτοποιώντας σωρούς με ανθρώπους που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούνταν αγνοούμενοι. Κι ενώ η χώρα συγκλονίζεται από τη δίκη των στρατιωτικών που εμπλέκονται σε εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου εμφυλίου, μια πληροφορία θα οδηγήσει τον Ερνέστο στα χνάρια του αντάρτη πατέρα του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ.

Σκηνοθεσία: Cesar Diaz. Πρωταγωνιστούν οι: Αρμάντο Εσπιτια, Έμα Ντίμπ, Αουρέλια Κάαλ.

Όπως έγραψε το flix.gr για την ταινία «Οι Μητέρες Μας», ο Σεζάρ Ντίαζ βραβεύεται δίκαια στο Φεστιβάλ των Καννών για το καλύτερο ντεμπούτο της χρονιάς, με μια ταινία που εκμηδενίζει τη συναισθηματική απόσταση ανάμεσα στις ανοιχτές πληγές μιας ολόκληρης χώρας και στην ιστορία ενός ανθρώπου που διεκδικεί την αλήθεια με κάθε κόστος.

Τέλος ο Χρήστος Μήτσης στο Αθηνόραμα ανέφερε τα εξής:

Χρυσή Κάμερα στις Κάνες για μια στρατευμένη στα μηνύματά της, αλλά κινηματογραφικά τίμια προσπάθεια αφύπνισης της ιστορικής συνείδησης μιας χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture