Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Εκκρεμεί ακόμα το πράσινο φως για την προκήρυξη νέου καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Εκκρεμεί ακόμα το πράσινο φως για την πρ...

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της 3μελούς επιτροπής των 3 αρμόδιων υπουργείων αναμένεται αρχές Σεπτεμβρίου

Ακόμα εκκρεμεί από την αρμόδια 3μελή επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου εσωτερικών η σχετική έγκριση και αποστολή του αριθμού πρωτοκόλλου για να δοθεί το πράσινο φως για την προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ως γνωστόν η σύμβαση του Σταύρου Τσακίρη, καλλιτεχνικού διευθυντή μέχρι πρότινος έληξε 31 Μαΐου 2020 και παρότι το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κινήθηκε έγκαιρα στέλνοντας το σχετικό αίτημα αρμοδίως, είδε στη συνέχεια να μην υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση λόγω και της δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον covid-19 και έχει ως συνέπεια να έχουν μπει άλλα ζητήματα σε προτεραιότητα. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρξε και προσωπικό ενδιαφέρον και από τον ίδιο τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, πιθανόν αρχές Σεπτεμβρίου να έχει επιτέλους δοθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου ώστε να κινηθεί η διαδικασία της προκήρυξης της θέσης και να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Ο πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου και εκτελών προσωρινά χρέη υπεύθυνου του ΔΗΠΕΘΕ, Πέτρος Βάης πάντως είναι σε επικοινωνία με το ΥΠΠΟ ενώ παράλληλα για παν ενδεχόμενο κάνει τις συνεννοήσεις και επαφές του για μία νέα παιδική παράσταση καθώς και για την κεντρική παραγωγή του θεάτρου τον ερχόμενο χειμώνα. Παράλληλα όπως ήδη ανακοινώθηκε η «Γκόλφω» από το σχήμα Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ που έχει αγαπηθεί από το κοινό και είχε θερμή ανταπόκριση όπου παίχθηκε το φετινό δύσκολο καλοκαίρι, αναμένεται να επιστρέψει αρχές Οκτωβρίου και να παιχθεί σε σχολεία και άλλους χώρους της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας.

Τέλος ετοιμάζεται και η παράσταση στο πλαίσιο του προγράμματος, «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία - Interreg Greece - Italy 2014-2020» με τίτλο «Πάτρα, η πόλη των εργοστασίων, του ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη» που θα σκηνοθετήσει ο Φάνης Δίπλας και θα παρουσιαστεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture