Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ο Γρηγόρης Βαλτινός μεταμορφώνεται σε Κωστή Παλαμά - Στις 13/9 η παράσταση στο Αίγιο

Ο Γρηγόρης Βαλτινός μεταμορφώνεται σε Κω...

Τίτλος της παράστασης που αναμένεται να παρουσιαστεί και στην Πάτρα είναι "Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα"

Στο γειτονικό Αίγιο πρόκειται να παρουσιαστεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, στις 20.30, στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», η παράσταση με τίτλο «Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα» με τον εκλεκτό ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό στον ρόλο του μεγάλου ποιητή που ως γνωστόν είχε γεννηθεί το 1859 στην Πάτρα.

Σημαντικές στιγμές της ποιητικής διαδρομής καθώς και την άγνωστη προσωπική και ερωτική ζωή του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά θα μεταφέρει στη σκηνή ο Γρηγόρης Βαλτινός μέσα από τη θεατρική παράσταση «Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα», στην οποία πρωταγωνιστεί και υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Η παράσταση αποκαλύπτει την ευαίσθητη πλευρά του ποιητή και τον έρωτά του με την αιώνια γυναίκα «μούσα», που αποτελεί και ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ποίησής του.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός με τη δική του ευρηματική σκηνοθετική ματιά αναδεικνύει τη δύναμη και τις αδυναμίες του ποιητή στην πάλη του με τον χρόνο και την απώλεια.

Μαζί του εφτά γυναίκες (ηθοποιοί και μουσικοί) ενσαρκώνουν τη γυναίκα «Μούσα», που, χαρίζοντας την έμπνευση στον ποιητή, του συμπαραστάθηκε στον διαρκή αγώνα του με τη φθορά, τον μαρασμό και τον θάνατο.

Το βιογραφικό-ποιητικό κείμενο της παράστασης όπως αναφέρει το culturenow.gr, έχει γράψει η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου ενώ η πρωτότυπη μουσική με μελοποιημένα ποιήματα από την ερωτική ποίηση του Παλαμά ανήκει στον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά» και θα παρουσιαστεί σε πόλεις που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Παλαμά, όπως Πάτρα, Μεσολόγγι, Αθήνα καθώς και σε άλλες πόλεις.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαλτινός

Κείμενο: Μαρία Παναγιωτακοπούλου

Μουσική: Σάκης Παπαδημητρίου

Ενορχήστρωση: Άσπα Παπαδημητρίου

Χορογραφίες: Ευγενία Λιάκου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Παρασκευόπουλος

Sound design: Βρεζ Χατσατουριάν

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Ηχογραφήσεις: studio The Cave

Παίζουν οι:

Κωστής Παλαμάς: Γρηγόρης Βαλτινός

Μαρία Βάλβη: Ιωάννα Στεφανάτου

Μούσα: Ευγενία Λιάκου.

Τα τραγούδια ερμηνεύει η Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου

Μουσικοί:

Πιάνο: Ιώ Κυριακίδου

Βιολί: Αριέτα Σαϊτά

Τσέλο: Στέλλα Τέμπρελη

Φλάουτο: Βικτώρια Κυριακίδου

Άρπα: Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου.

*Η φωτογράφιση έγινε στο «Ίδρυμα Κωστή Παλαμά», στο γραφείο του ποιητή, στην Ασκληπιού 3, εκεί που ήταν το σπίτι του για 50 ολόκληρα χρόνια. (Το σπίτι σήμερα έχει κατεδαφιστεί).

Μέχρι στιγμής εκτός της παράστασης στο Αίγιο έχουν προγραμματιστεί 2 ακόμα στην Κηφισιά: Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς και στη Νέα Χαλκηδόνα: Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, 8.30 μ.μ, Πολυχώρος Δροσίνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture