Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Με επιτυχία έπεσε η αυλαία της καλοκαιρινής περιοδείας της «Γκόλφως» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία έπεσε η αυλαία της καλοκαιρι...

Η παράσταση παίχθηκε σε αρχαία θέατρα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος όπως της Αιγείρας, των Οινιαδών, της Ήλιδας & το θέατρο Φλόκα στην Αρχ. Ολυμπία

Η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία από το σχήμα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Άρμα Θέσπιδος, στις γειτονιές του Δήμου Πατρέων και σε όλη την Περιφέρεια, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ήταν μια μεγάλη προσφορά στον λαό, που σε συνθήκες περιορισμών «διψούσε» για ψυχαγωγία και αισιοδοξία με υπευθυνότητα και ασφάλεια, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ. Η παράσταση, διασκευασμένη ειδικά για τις συνθήκες υγείας που απαιτούνται την δύσκολη αυτή περίοδο, με περιορισμένη σωματική επαφή, ταξίδεψε στους περισσότερους δήμους της περιφέρειας και έδωσε 26 παραστάσεις.

Έντεκα (11)  παραστάσεις δόθηκαν με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας στους δήμους Αιγιαλείας, Ερυμάνθου, Ζαχάρως, Καλαβρύτων, Αρχαίας Ολυμπίας, Πύργου, Ακτίου-Βόνιτσας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ήλιδας και Ναυπακτίας. Έξι (6) παραστάσεις σε γειτονιές του Δήμου Πατρέων, σε Α. Συχαινά, Α. Καστρίτσι, Κατασκήνωση, Περιβόλα, Βούντενη και Ψαθόπυργο και οι άλλες εννέα (9) σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας.

Ξεχωριστές ήταν οι παραστάσεις σε αρχαία θέατρα της Περιφέρειας, στο Αρχαίο θέατρο Αιγείρας, το Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών στην Αιτωλοακαρνανία, το Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας. Άλλα θέατρα, όπως το θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία, το θέατρο Ροντήρη στον Πλάτανο ορεινής Ναυπακτίας, το θέατρο Δάρα, το Κηποθέατρο Α. Σικελιανός στη Λευκάδα και εμβληματικοί χώροι, όπως ο αύλειος χώρος στις Καπναποθήκες Παπαστράτος στο Αγρίνιο, άκουσαν το «τραγούδημα» της Γκόλφως.

Σε όλες τις παραστάσεις η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ήταν άψογη, όπως και η φιλοξενία και η επικοινωνία που έφερε καρπούς και δυνατότητες συνεργασίας με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που, με τις υποδομές του, μπορεί να υποστηρίξει τον πολιτισμό σε δήμους της ευρύτερης περιοχής με ανταλλαγές παραστάσεων, σεμινάρια θεατρικής παιδείας και εργαστήρια, στο άμεσο μέλλον.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με το Άρμα Θέσπιδος, με τη συνεργασία με όλους τους δήμους και με τη σταθερή στήριξη του Δήμου Πατρέων εκπληρώνει πλήρως τους σκοπούς που δημιουργήθηκαν τα ΔΗΠΕΘΕ, επιβεβαιώνει τον ρόλο του και ως «περιφερειακό» θέατρο και δείχνει ότι δεν υπάρχει κρίση στα ΔΗΠΕΘΕ αλλά η πολιτική βούληση να έχει ο λαός πολιτισμό σε κάθε γειτονιά, στο μικρότερο χωριό, στα σχολεία και στα ιδρύματα, υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση του θεάτρου.

Στον άμεσο προγραμματισμό του ΔΗΠΕΘΕ, εφόσον έχουμε καλά νέα στο θέμα της υγείας, είναι να συνεχίσει το Άρμα Θέσπιδος το φθινόπωρο του 2020 με παραστάσεις σε γειτονιές και στα λύκεια όλης της περιφέρειας, όπως ζήτησαν πολλοί υπεύθυνοι πολιτισμού των δήμων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture