Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Καλπάζει» η Τέιλορ Σουίφτ: Ανάρπαστο σε ένα 24ωρο το «Folklore»

«Καλπάζει» η Τέιλορ Σουίφτ: Ανάρπαστο σε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το νέο της άλμπουμ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ πρώτης μέρας κυκλοφορίας

Από τον ένα θρίαμβο στον άλλο η διάσημη country pop diva Τέιλορ Σουίφτ. Το καινούριο της ολοκληρωμένο δισκογραφικό άλμπουμ με τίτλο «folklore» που ετοίμασε εν μέσω του εγκλεισμού της πανδημίας, χρειάστηκε μόλις 24 ώρες για να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα. Αν και η η ανακοίνωση της κυκλοφορίας έγινε από την ίδια τα μεσάνυχτα της προηγούμενης μέρας διαδικτυακά, χρειάστηκαν μόλις δεκαπέντε ώρες για να «σαρώσει» σε απήχηση. Συγκεκριμένα, μετά το περσινό πολύκροτο «Lover» η αμερικανίδα τραγουδίστρια έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ πρώτης ημέρας κυκλοφορίας άλμπουμ στο Spotify από γυναίκα καλλιτέχνη με 80,6 εκατ. streams και παράλληλα, ανακηρύχθηκε το «πιο δημοφιλές ποπ άλμπουμ στην Apple Music σε 24 ώρες» με 35,47 εκατ. streams. Ρεκόρ κατέγραψε και στην Amazon Music (κατηγορία Indie/Alternative) Streaming Record, σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία. «Τα περισσότερα από αυτά που είχα προγραμματίσει για αυτό το καλοκαίρι δεν συνέβησαν, αλλά υπάρχει κάτι που δεν είχα προγραμματίσει και συνέβη. Και αυτό είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ μου», ανέφερε στη δήλωση της. Tαυτόχρονα με την κυκλοφορία του άλμπουμ, κυκλοφορεί και το music video του τραγουδιού «Cardigan», σε σενάριο και σκηνοθεσία της ίδιας. 

Τα υπόλοιπα κομμάτια του άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει με το lyric video τους στο κανάλι της τραγουδίστριας στο YouTube. Τον ενθουσιασμό του κοινού δείχνουν πάντως να συμμερίζονται και οι ειδικοί καθώς οι πρώτες κριτικές στα διεθνή ΜΜΕ είναι  διθυραμβικές.

Η 30χρονη τραγουδοποιός και παραγωγός από την Πενσιλβάνια δεν έχει να θυμάται πάντως μονάχα το τωρινό της «κατόρθωμα». Βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων μουσικών σινγκλ της τελευταίας δεκαετίας σύμφωνα με το Forbes ενώ μεταξύ 2010 και 2020 πούλησε περισσότερα singles από οποιονδήποτε άλλον τραγουδιστή. .Aπίστευτα δημοφιλής στην Αμερική και πολυβραβευμένη, εισέβαλε από πολύ μικρή στη σοουμπιζ καθώς στα 14 χρόνια της ήταν η νεαρότερη καλλιτέχνης που υπέγραψε συμβόλαιο με τη Sony. Επιπλέον είναι η τραγουδίστρια με 18 σινγκλ στο νούμερο 1 Digital Song Sales chart, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος συνάδελφός της.

Κάτοχος 10 Grammy Awards έχει το δικό της αστέρι στη «λεωφόρο της δόξας» ενώ απασχολεί διαρκώς τα media με τους έρωτές της αλλά και τις ακτιβιστικές και πολιτικές της δράσεις, όντας φεμινίστρια δημοκρατικών πεποιθήσεων. Τελευταίος της αγαπημένος ο βρετανός ηθοποιός Τζον Αλγουιν, πρώην μοντέλο που έπαιξε στην «Ευννούμενη» του Λάνθιμου.

*Με αφορμή το Folklore πάντως η ηθοποιός Μπλέικ Λάβλι έκανε στη Σουίφτ μια πολύ τρυφερή αφιέρωση, επειδή ένα κομμάτι είχε το κρυφό όνομα της τρίτης της κόρης. Ο ι φανς δεν άργησαν να καταλάβουν ότι οι στίχοι του τραγουδιού Cardigan περιελάμβαναν τρία ονόματα - Betty, Inez και James - τα δύο τελευταία είναι τα ονόματα των 3 και 5 ετών κοριτσιών της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View