Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ενθουσιασμός για την όπερα στη Ρωμαική Αγορά, την είδαν και στο ίντερνετ

Ενθουσιασμός για την όπερα στη Ρωμαική Α...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πρωτόφαντη ανταπόκριση στο υπαίθριο ρεσιτάλ της κορυφαίας σοπράνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι

 Η περιζήτητη παγκοσμίως μεσόφωνος Ανίτα Ρατσβελισβίλι χάρισε – αφιλοκερδώς- στο αθηναικό κοινό μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά εγκαινιάζοντας το νέο θεσμό του ΥΠΠΟ «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» σε αρχαία μνημεία. Ηταν μια μαγική, λυρική βραδιά στο δειλινό.  Ο κόσμος ήταν πολύς αλλά τηρήθηκαν οι αποστάσεις του ενός μέτρου με την ορχηστρα και το μαέστρο Λουκά Καρυτινό σε «ασφαλή» διάταξη. Λόγω της περιορισμένης εισόδου με προσκλήσεις, ένα μεγάλο πλήθος παρακολούθησε την εκδήλωση γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, χειροκροτώντας με ενθουσιασμό. Ταυτόχρονα, 95.000 θεατές είδαν το βράδυ του Σαββάτου τη ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας, ενώ την Κυριακή που το βίντεο της παράστασης ήταν ακόμη διαθέσιμο στις πλατφόρμες ΥouΤube και Facebook ο αριθμός είχε φτάσει τους 450.000 θεατές.     

Μετά συμφωνία με την EBU (European Broadcasting Union), μέσω της ΕΡΤ, θα προβληθεί στις κρατικές τηλεοράσεις της Ευρώπης, εντός του εξαμήνου.

«Ηταν για μένα μια συναισθηματικά φορτισμένη βραδιά», σχολίασε η ερμηνεύτρια στην «Καθημερινή». . «Βρισκόμουν ξανά σε σκηνή, αισθανόμουν πάλι το κοινό, κι αυτά συνέβαιναν σε ένα μαγικό μέρος. Η ενέργεια που μου έδινε ο χώρος όταν τραγουδούσα ήταν ανεπανάληπτη». Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία της με την ΕΛΣ· δύο χρόνια πριν ερμήνευσε στο Ηρώδειο την Κάρμεν, ένα ρόλο που την έχει κάνει διάσημη. «Νιώθω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την Ελλάδα. Ολοι με δέχτηκαν από την αρχή τόσο φιλόξενα και θερμά, που αισθάνθηκα ότι ήμουν εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Το ίδιο θα πω και για τον επαγγελματισμό της ΕΛΣ, με προδιαγραφές ανάλογες των μεγάλων θεάτρων διεθνώς. Με εξέπληξαν ευχάριστα οι συνθήκες της παραγωγής, η ορχήστρα και ο μαέστρος, ο Λουκάς Καρυτινός. Είναι σπουδαίος μουσικός, και η δουλειά μαζί του είναι απόλαυση. Για εμένα η ΕΛΣ έχει γίνει ένας τόπος πολύ οικείος. Κρατάμε την επαφή μας, και φροντίζω να λέω στους συναδέλφους μου πόσο εξαιρετικές δουλειές γίνονται εδώ. Και να βάλουν την Αθήνα στο πρόγραμμά τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View