Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την καλοκαιρινή πρεμιέρα της «Γκόλφως» του Άρματος Θέσπιδος στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την καλοκαιρινή πρεμιέρα ...

Την Παρασκευή η παράσταση θα μεταφερθεί στην Χαλανδρίτσα και το Σάββατο στο Άνω Καστρίτσι

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή πρεμιέρα της «Γκόλφως» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 το βράδυ. Η παράσταση από το σχήμα Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάστηκε σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας

Ο χώρος του αρχαίου θεάτρου της Αιγείρας, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ και ο οποίος έγινε επισκέψιμος για το κοινό τα τελευταία χρόνια, φιλοξένησε την «Γκόλφω» που εκτυλίσσεται στον Χελμό που στέκει αγέρωχος πιο πάνω από την Αιγείρα και την Ακράτα. Η παράσταση αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός και μια μοναδική εμπειρία για τους θεατές που γέμισαν το χώρο και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τους ηθοποιούς και συντελεστές του έργου.

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρος Βάης και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, Μ. Τσουκαλά θεώρησαν ευτυχή συγκυρία την συνεργασία και μίλησαν για την ιδιαίτερη θεατρική στιγμή να παρουσιαστεί η Γκόλφω στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σ. Περεσιάδη και μάλιστα σε ένα ιστορικό μνημείο όπως είναι το αρχαίο θέατρο Αιγείρας.

Για την παράσταση:

Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, που παρουσιάστηκε για 1η φορά στο Θέατρο «Παράδεισος» από τον   θίασο «Πρόοδος» του Δημήτριου Κοτοπούλη, στις  10 Αυγούστου 1894.

Η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νέα ερωτευμένα παιδιά αποφασίζουν να παντρευτούν παίρνοντας την ευχή των γονιών τους. Ωστόσο το πρόσωπα του περιβάλλοντός τους εκφράζουν τις ενστάσεις τους και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Η Γκόλφω πλήρως αφοσιωμένη στον αγαπημένο της αρνείται πεισματικά τις προτάσεις του πλούσιου Κίτσου που θέλει να την κάνει γυναίκα του. Αντίθετα, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του, o Τάσος δέχεται να παντρευτεί την Σταυρούλα, την κόρη του τσέλιγκα Ζήση που θα του εξασφάλιζε οικονομική άνεση. Η Γκόλφω νιώθοντας προδομένη αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της, αφού πρώτα συναντήσει το ζευγάρι και με μεγαλοψυχία τους δώσει τις ευχές της.

Ο Τάσος συγκινημένος από την στάση της Γκόλφως αποφασίζει να γυρίσει στην πρώτη και μοναδική του αγάπη. Είναι όμως αργά. Η προδοσία του τιμωρείται, γιατί «όποιος προδίνει την αγάπη, μπορεί να προδώσει τα πάντα».

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνογράφου: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου

Διεύθυνση παραγωγής :Τίνα Γιοβάνη

Φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Τσακανίκας

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Βασίλης Κόκκαλης, Έφη Κιτσαντά, Βασίλης Τσόρλαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

Η παράσταση για τη συνέχεια θα παιχθεί στα Άνω Συχαινά απόψε Πέμπτη και την Παρασκευή 17/7 στο Δήμο Ερυμάνθου, στο προαύλιο του Γυμνασίου Χαλανδρίτσας ενώ το Σάββατο 18/7 θα παιχθεί στο Άνω Καστρίτσι και την Κυριακή 19/7 στο Γομοστό, μετά την Κάτω Αχαΐα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture