Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων παρουσίασε το "Πολύεδρο"

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων παρο...

Θα πραγματοποιηθούν στον όμορφο κήπο του

Το πρόγραμμα εκδηλώσεών του για το καλοκαίρι παρουσίασε σήμερα το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο. Οι εκδηλώσεις του ως γνωστόν πραγματοποιούνται στον όμορφο κήπο  του βιβλιοπωλείου στην οδό Κανακάρη.

Απόψε στις 8.30 παρουσιάζεται το βιβλίο της πατρινής συγγραφέως Παναγιώτας Σμυρλή υπό τον τίτλο  "Βαθύ λευκό" που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

 

Με σύντομες εισηγήσεις θα παρουσιάσουν το βιβλίο: η Αργυρούλα Αλεξανδροπούλου, φιλόλογος διδάκτωρ Ιστορίας, η Έφη Γεωργιοπούλου, φιλόλογος και η συγγραφέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2610 277 342 λόγω των ειδικών συνθηκών για τήρηση των μέτρων ασφαλείας! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Χάνς γίνεται μαέστρος της πιο αλλόκοτης ορχήστρας στη συλλογική μνήμη της μουσικής, στο Άουσβιτς. Ο Τζουλιάνο γνωρίζεται με τη Μυρτώ από μια παράξενη σύμπτωση, τόσο σαρωτική όση η έλξη αυτού του απαγορευμένου έρωτα. Η Ρεβέκκα πίστευε παράλογα πως η ισχυρότερη δύναμη πάνω στη γη είναι η αγάπη. Ο Όττο το καθήκον. Ο Γιόχαν η εξουσία. Ο Βολφ, η λυσσαλέα σαγήνη της εκδίκησης. Άνθρωποι σκορπισμένοι σε τέσσερες χώρες, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους όσο το νερό και η φωτιά, ανέβηκαν στο τρένο της Ιστορίας που εκτροχιάστηκε με εκκωφαντικό θόρυβο, στη δίνη του πολέμου και στη στροφή της μοίρας τους. Ο Χάνς γίνεται μαέστρος της πιο αλλόκοτης ορχήστρας στη συλλογική μνήμη της μουσικής, στο Άουσβιτς. Ο Τζουλιάνο γνωρίζεται με τη Μυρτώ από μια παράξενη σύμπτωση, τόσο σαρωτική όση η έλξη αυτού του απαγορευμένου έρωτα. Η Ρεβέκκα πίστευε παράλογα πως η ισχυρότερη δύναμη πάνω στη γη είναι η αγάπη. Ο Όττο το καθήκον. Ο Γιόχαν η εξουσία. Ο Βολφ, η λυσσαλέα σαγήνη της εκδίκησης. Άνθρωποι σκορπισμένοι σε τέσσερες χώρες, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους όσο το νερό και η φωτιά, ανέβηκαν στο τρένο της Ιστορίας που εκτροχιάστηκε με εκκωφαντικό θόρυβο, στη δίνη του πολέμου και στη στροφή της μοίρας τους.

Σύντομο βιογραφικό

Η Παναγιώτα Σμυρλή έχει ρίζες από τη Σμύρνη αλλά γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και ζει μόνιμα. Ασχολήθηκε με τα Οικονομικά και για χρόνια ισορροπούσε ανάμεσα στους αριθμούς και την τέχνη του λόγου γράφοντας άρθρα, δοκίμια και διηγήματα για μικρούς και μεγάλους, ενώ βραβεύτηκε σε φιλολογικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απέσπασε το Πανευρωπαϊκό βραβείο διηγήματος με το διήγημα «Σπασμένο ρόδι.» Τώρα η λογοτεχνία είναι η κύρια ασχολία της.


Έργα της:

Ανθείας 201, μυθιστόρημα, εκδόσεις Εντός (Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τη νεανική ηλικία.)

Ο γάτος με το ψάθινο καπέλο, μυθιστόρημα, εκδόσεις Καστανιώτη (εντάχθηκε στη γλώσσα της Δ΄ τάξης δημοτικού.)

Έρωτας ποταμός, μυθιστόρημα, εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

Τα Τζοβαϊρια της αγάπης, συλλογή διηγημάτων, εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.(Διακρίσεις από Αφγανιστάν, Ινδία, σύλλογο Σμυρναίων.)

Εφτά φεγγάρια, μυθιστόρημα, εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

Η σφυρίχτρα της Στέφης, παραμύθι, εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

 

Έχει συμμετοχή σε συλλογικά έργα των εκδόσεων Ψυχογιός, Εμπειρία Εκδοτική.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Πρέσσα. Στην έκθεση, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Μάρτιο, θα παρουσιαστούν τρείς ενότητες έργων. Έργα από την περίοδο του Παρισιού  που δεν έχουν εκτεθεί.  Έργα από την σειρά "Φεγγάρια" που δεν είχαν παρουσιαστεί στην έκθεση του '96 στο Πολύεδρο και μια τρίτη ενότητα με την προσέγγιση του στην λαϊκή ζωγραφική.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 22 Ιουλίου.

Ο Νίκος Πρέσσας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, ζωγραφική στο εργαστήριο του Γιώργου Μαυροείδη και σκηνογραφία με τον Βασίλη Βασιλειάδη. Τις μεταπτυχιακές του σπουδές, στην Αισθητική και Φιλοσοφία Τέχνης, τις τελείωσε στο UNIVERSITE PARIS I PANTHEON –SORBONNE το 1987. Έχει κάνει παράλληλες σπουδές βιολιού σε Πάτρα, Αθήνα και Παρίσι και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά τέχνης του Παρισιού. Άσκησε και μελέτησε την τέχνη της Αγιογραφίας από 14 ετών, δίπλα στον πατέρα του, ζωγράφο και αγιογράφο, Ανδρέα Πρέσσα. Από το 1997 μέχρι το 2019 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αισθητική Αγωγή. Επίσης δίδαξε ζωγραφική στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, την χρονική περίοδο 2014-2017.

Ατομικές εκθέσεις:

«Σχέδια» στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, 1980.

Πολύεδρο, 1982.

«Φορητές εικόνες βυζαντινής τέχνης» στο Πανεπιστημίου  Paris I St Charles, 1984.

«Σχέδια» στο Πανεπιστημίου Paris I St Charles, 1986.

Cite des Arts, Παρίσι, 1992.

Cite des Arts, Παρίσι, 1993.

«Φεγγάρια», στο Πολύεδρο, 1996.

«Έργα ζωγραφικής» στην γκαλερί “Ζέρβας”, 2005.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκηνογραφίες:

Σκηνικά-Κοστούμια στο έργο «Ο Σαρλώ στο Μιούζικ-χωλ» για την ομάδα χορού «Παρουσία» της Τατιάνας Λοβέρδου στο θέατρο Απόλλων,  Πάτρα 1996

Σκηνικά-Κοστούμια στο έργο «Μοντέρνοι καιροί» για την ομάδα χορού «Παρουσία» της Τατιάνας Λοβέρδου στο Αρχαίο Ωδείο,  Πάτρα 1997

Σκηνικά-Κοστούμια στο έργο «Ομοιοκατάληκτες στιγμές» σε κείμενα Δημουλάς και Βέλτσου, για την ομάδα χορού «Εύτρωτον Σώμα» της Μάρως Γαλάνη στον πολυχώρο τέχνης «Φούρνος», οδός Μαυρομιχάλη, Αθήνα 1998

Μουσικές Παρουσίες:

Αυτοσχεδιασμός σε βιολί για την χορογραφία «Ομοιοκατάληκτες στιγμές» της ομάδας χορού «Εύτρωτον Σώμα» στον πολυχώρο τέχνης «Φούρνος», οδός Μαυρομιχάλη, Αθήνα 1998

Αυτοσχεδιασμός σε βιολί για την χορογραφία της Μάρως Γαλάνη πάνω σε ζωγραφική του Δ. Μυταρά στην αίθουσα τέχνης «Ζέρβας», οδός Μιαούλη, Πάτρα 2003

 Επίσης θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι στις 11 Ιουλίου. Στις 24 Ιουλίου στις 9 το βράδυ η Μιρκή Άρκτος και το Πολύεδρο προτείνουν τη μουσική παράσταση των αδελφών Καλογεράκη με τίτλο "Καλό φεγγάρι λέω" στον υπέροχο κήπο του την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 9 το βράδυ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture