Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

"Όρνιθες", "Γκόλφω" και "Τρωάδες" το φετινό δύσκολο καλοκαίρι από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

"Όρνιθες", "Γκόλφω" ...

Οι πρόβες γίνονται με τα όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται το φετινό δύσκολο καλοκαίρι του 2020 με την παράσταση αρχαίου δράματος «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα, με την οποία ως γνωστόν θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020. Η παράσταση, θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη στις 22 Ιουλίου (στο Θέατρο Δάσους ), ενώ θα παρουσιαστεί μετά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 7, 8 & 9 Αυγούστου 2020. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Ταξιάρχης Χάνος και ο Χρήστος Στέργιογλου, πλαισιωμένοι από πολυπληθή θίασο ηθοποιών. Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη. Ενδιαφέρον έχει να δούμε αν η συγκεκριμένη παράσταση θα έρθει και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στο Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

Στο μεταξύ το ΚΘΒΕ το φετινό καλοκαίρι ετοιμάζει 2 ακόμη θεατρικές παραγωγές όπως γράφει το culturenow.gr. Πρόκειται για το έργο «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, σε σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Χρήστου Παπαδημητρίου που θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης καθώς και την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες» που θ’ ανέβει από το ΚΘΒΕ, σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, με την Γιώτα Φέστα. Η υπόλοιπη διανομή των ρόλων στις «Τρωάδες» είναι η εξής: Χρήστος Διαμαντούδης (Ποσειδών), Ελένη Θυμιοπούλου (Αθηνά), Μαρία Καραμήτρη (Κασσάνδρα), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μενέλαος), Νίκος Μήλιας (Στρατιώτης), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ελένη), Ιωάννα Παγιατάκη (Ανδρομάχη), Χρίστος Στυλιανού (Ταλθύβιος), Βασίλης Τρυφουλτσάνης (Στρατιώτης).

Και οι τρεις παραγωγές ξεκίνησαν πρόβες, οι οποίεςόπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, πραγματοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια και πλήρη τήρηση όλων των υγειονομικών κανονισμών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture