Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Paris je t’ aime: Ξανανοίγει ο Πύργος του Αιφελ, αργεί όμως ακόμα το Λούβρο

Paris je t’ aime: Ξανανοίγει ο Πύργος το...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Μέχρι το δεύτερο όροφο θα μπορούν να ανεβαίνουν οι τουρίστες όχι στην πανοραμική κορυφή

To έμβλημα του Παρισιού και ένα από τα δημοφιλέστερα ευρωπαικά μνημεία και αξιοθέατα ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι επισκέπτες: Ο διάσημος Πύργος του Αιφελ μετά τη χαλάρωση των μέτρων στην πόλη του φωτός κόντρα στην εξάπλωση του κορωνοιού, ξανανοίγει έστω και μονομερώς. Όπως ανακοινώθηκε, περιμένει ξανά το κοινό στις 25 Ιουνίου, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν μόνο έως τον 2ο όροφο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις σκάλες και φορώντας υποχρεωτικά μάσκα από την ηλικία των 11 ετών, όπως ανακοίνωσε η υπεύθυνη εταιρεία εκμετάλλευσης του οικοδομήματος.

«Μετά από 3 μήνες κλεισίματος λόγω της πανδημίας της Covid-19, δηλαδή το μεγαλύτερο σε διάρκεια κλείσιμο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πύργος του Άιφελ θα ξανανοίξει τις πόρτες του για το κοινό την 25η Ιουνίου του 2020, στις 10.00 το πρωί», επισημαίνεται στον ιστότοπό του, όπου διευκρινίζεται ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι περιορισμένος στον περιβάλλοντα χώρο και τους ορόφους.

«Η κορυφή θα παραμείνει κλειστή προς το παρόν για να αποφευχθεί οποιαδήποτε κατάσταση συγχρωτισμού στα ασανσέρ που οδηγούν από τον 2ο όροφο στην κορυφή, τα οποία είναι μικρότερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι η γαλλική κυβέρνηση  προχώρησε στον περιορισμό των μέτρων καραντίνας από τα μέσα Μαΐου.

Τα Ανάκτορα των Βερσαλλιών άνοιξαν ήδη από τις 6 Ιουνίου,  αλλά το μουσείο του Λούβρου θα υποδεχθεί ξανά επισκέπτες από τις 6 Ιουλίου καθώς πρόκειται για κλειστό χώρο που ευνοεί το συνωστισμό.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View