Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Διονύσης Καβαλλιεράτος: Ο γνωστός εικαστικός που υπογράφει την πρώτη εγκατάσταση γλυπτικής στο Ηρώδειο

Διονύσης Καβαλλιεράτος: Ο γνωστός εικαστ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο τίτλος του έργου είναι «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης»

Επιτέλους! Μαζί με μεγάλες ορχήστρες και θεατρικά και χορευτικά θεάματα μπαίνουν και οι εικαστικές τέχνες στον υπαίθριο «ναό»- αξιοθέατο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο 41χρονος Ελληνας καλλιτέχνης που ζει στο Βερολίνο, Διονύσης Καβαλλιεράτος επιλέχθηκε να φιλοτεχνήσει την πρώτη εγκατάσταση γλυπτικής στο Ηρώδειο, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας του Μουσείου Μπενάκη Πολύνας Κοσμαδάκη. Όπως ανακοινώθηκε, το in situ γλυπτό «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης», παρουσιάζεται στο πλαίσιο της σειράς Έργο στην Πόλη. Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία και την αύρα του χώρου αλλά και την τελετουργία του αρχαίου δράματος, ο καλλιτέχνης τοποθετεί ένα σύνολο γλυπτικών μορφών σε σχήμα κυκλικού χορού, ενσωματώνοντας υπαινικτικά θρησκευτικές, σωματικές και κοινωνικο-πολιτικές αναφορές. «Η σημασία της κοινότητας, της συντροφικότητας, της φιλίας, του γέλιου, της χειρονομίας και της σωματικής έκφρασης» αναδεικνύονται από το έργο,  αναφέρει η πρώτη ανακοίνωση. Τα εγκαίνια είναι στις 5 Ιουνίου, οπότε αναμένεται εκτενής παρουσίαση.


*Ο Διονύσης Καβαλλιεράτος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Ολοκλήρωσε (2003-2004) το Radar Project (residency) στην Βενετία και την Κρακοβία. Η ευέλικτη καλλιτεχνική πρακτική του περιλαμβάνει μικρής και μεγάλης κλίμακας γλυπτά σε ξύλο, πηλό ή σε μικτή τεχνική, καθώς και σχέδια σε μολύβι και κάρβουνο. Η εργασία του αποκαλύπτει έναν εκθαμβωτικό εσωτερικό κόσμο -μια μετα-ποπ μίξη της μυθολογίας, της ιστορίας, της πολιτικής και της θρησκείας- αντιμετωπίζοντας τα θεμελιώδη θέματα του καλού και του κακού, της ζωής και του θανάτου, του φύλου, του ηρωισμού και της αθανασίας με ένα σουρεαλιστικό, αιχμηρό ύφος. Εχει εκθέσει σε Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο και λάβει μέρος στη Μπιενάλε της Αθήνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View