Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Και ο «μεσσίας» Alessandro Michele της Gucci διαγράφει την εφήμερη μόδα

Και ο «μεσσίας» Alessandro Michele της G...

Θα κάνει στο εξής μόνο 2 shows ετησίως αντί 5 όπως έγραψε σε πολυσυζητημένη επιστολή του

Μέσα σε μια πενταετία «απογείωσε» το προφίλ και τις πωλήσεις του παραδοσιακού ιταλικού brand Gucci καθιερώνοντας μια αιρετική, πολυπολιτισμική πρωτοπορία στην ένδυση. Ο 48χρονος designer από τη Ρώμη, Alessandro Michele, μετά τον εγκλεισμό της πανδημίας, ανακοίνωσε και αυτός -μετά το μεγάλο Giorgio Armani -πως θα αλλάξει την ταχύτητα παραγωγής ρούχων καθιερώνοντας μόλις δυο επιδείξεις κάθε χρόνο. Στις αρχές του μήνα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci έγραψε για μια «καινούργια διαδρομή, μακριά από deadlines» και «την τυραννία της ταχύτητας». Πλέον οι διαδοχικές συλλογές cruise, pre-fall, άνοιξη-καλοκαίρι και φθινόπωρο-χειμώνα έγιναν καταπιεστικές για τη luxury κοινωνία της μόδας. «Θα συναντιόμαστε μόνο δύο φορές τον χρόνο, για να μοιραζόμαστε δύο κεφάλαια μιας νέας ιστορίας», σημείωσε ο βραβευμένος και απίστευτα επιδραστικός σχεδιαστής με τη μακριά χαίτη και τις εκκεντρικές περιβολές, το alter ego των Τζάρεντ Λέτο και Χάρι Στάιλς.

Αλλά και σε προηγούμενα κείμενά του ο Michele είχε αναφερθεί στην καταναλωτική απληστία κόντρα στην αρμονία και την ιερότητα της ζωής.

Όπως ισχυρίζεται, όλα αυτά τα ετήσια shows είναι πια ξεπερασμένα  και επιθυμεί μία νέα επαφή και επικοινωνία  με το κοινό του, ενώ θα αναβαθμίσει τον ρόλο του instagram. «Δεν μπορούμε να ξαναρχίσουμε με κομμένη την ανάσα, αλλά με φρέσκο αέρα και οξυγόνο» αναφέρει. Αναμένεται πως τον ερχόμενο Ιούλιο στην ψηφιακή εβδομάδα μόδας του Μιλάνου θα αποσαφηνίσει το πώς ακριβώς θα προχωρήσει στο εξής παρουσιάζοντας έναν «επίλογο» της παλιάς εποχής του οίκου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View