Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Θα δούμε «The Great»; «Φέρνει» στην «Ευνοούμενη» με πρωταγωνίστρια την Ελ Φάνινγκ

Θα δούμε «The Great»; «Φέρνει» στην «Ευν...

Μαύρη σάτιρα εποχής για τη Μεγάλη Αικατερίνη στην Cosmote Tv από το σεναριογράφο του Λάνθιμου

 H 22χρονη αμερικανίδα σταρ Ελ Φάνινγκ με την αγγελική μορφή, ενσαρκώνει τη θρυλική Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας στα νιάτα της, στην πολυαναμενόμενη, μυθοπλαστική τηλεοπτική σειρά εποχής «The Great» η οποία κάνει παγκόσμια πρεμιέρα 15/5 και ντεμπουτάρει στην Cosmote Tv στις 16 του μηνός για τους ελληνες θεατές. Το ύφος του σήριαλ θυμίζει αρκετά την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς το σενάριο υπογράφει ο ίδιος σεναριογράφος,Τόνι Μακ Ναμάρα, υποσχόμενος μια πολύ αστεία, μαύρη κωμωδία και μια «πειραγμένη», δική του προσέγγιση της ιστορίας. Στα δέκα επεισόδια, «θα δούμε τη Μεγάλη Αικατερίνη, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί» αναφέρουν οι New York Times. (Αυτό συμπεραίνουμε άλλωστε και από το όλο κλίμα στο τρέιλερ αλλά και τη σχετική αφίσα με το σηκωμένο μεσαίο δάχτυλο).

Η Φάνινγκ, είναι η δεύτερη ηθοποιός που ενσαρκώνει τη διάσημη βασίλισσα μέσα σε λίγους μήνες, μετά την βρετανίδα ηθοποιό Ελεν Μίρεν. Συμπρωταγωνιστής της είναι ο Νίκολας Χουλτ (που είχε παίξει και στην «Ευνοούμενη») στο ρόλο του αυτοκράτορα Πέτρου. «Έχουν ήδη υπάρξει πολλές κινηματογραφικές μεταφορές της ζωής της Μεγάλης Αικατερίνης, και θα υπάρξουν κι άλλες πιστεύω, όμως έχουμε ένα εξαιρετικό καστ και μια διαφορετική άποψη για την ιστορία. Δεν είναι ένα κανονικό ιστορικό δράμα. Είναι η δική μου εκδοχή στο πώς θα έπρεπε να είναι ένα ιστορικό δράμα» έχει δηλώσει ο Μακ Ναμάρα.

Από την πλευρά της η Ελ Φάνινγκ εξηγεί: «Η Αικατερίνη ήταν ένα ρομαντικό και αισιόδοξο κορίτσι. Όταν συναντάει τον αυτοκράτορα συνειδητοποιεί πως δεν είναι αυτό που περίμενε. Η πραγματικότητα τη χαστουκίζει καταπρόσωπο». Η γλυκιά ηθοποιός αναφέρει και εκείνη πως δεν πρόκειται για μάθημα ιστορίας. Το σήριαλ έχει τρελές σεξουαλικές σκηνές και στα γυρίσματα έκρυβε το πρόσωπό της στο μαξιλάρι από τα γέλια, ενώ έπρεπε να μάθει να μην ντρέπεται. «Οι κορσέδες σου μεταμορφώνουν το σώμα, ποτέ το στήθος μου δεν έδειχνε έτσι!» συμπληρώνει για τα κοστούμια της σειράς.

Η προσωπικότητα της Μεγάλης Αικατερίνης με το δυναμισμό στην πολιτική και τη σκανδαλώδη ερωτική ζωή αποτελεί για εκείνη έναν «κόντρα ρόλο».  Η ίδια παραμένει ένα ανασφαλές κορίτσι του αμερικάνικου νότου, που δεν οδηγεί, ζει με τη μαμά της και τη γιαγιά της, κουβαλάει μαζί το «νάνι» της και δεν της πήγαιναν ποτέ τα στενά σέξι νεανικά ρούχα.. Παρόλ’ αυτά ξεκίνησε την καριέρα της δυόμισι ετών.

 

 ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η μετέπειτα ονομαστή βασίλισσα ήταν μόλις 15 ετών όταν προσκλήθηκε να μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη. Με γερμανοπολωνική ευγενική καταγωγή, ήταν κόρη ενός φτωχού ρώσου πρίγκιπα και ονομαζόταν Σοφία Φρειδερίκη Αυγούστα - προτού βαπτιστεί ορθόδοξη και λάβει το όνομα Αικατερίνη. Ο γάμος της με τον διάδοχο, ήταν προιόν διπλωματίας. Αντιμέτωπη με έναν διεφθαρμένο, οπισθοδρομικό κόσμο,  έπρεπε να σκοτώσει τον σύζυγο της, να υπερισχύσει της εκκλησίας, να προκαλέσει σύγχυση στον στρατό και να πάρει με το μέρος της την αυλή  για να αλλάξει το κατεστημένο.  

 Στο «The Great» θα παρακολουθήσουμε ακριβώς εκείνη την εποχή, πριν δηλαδή ανακηρυχθεί μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες όλων των εποχών. Τότε που ονειρευόταν ακόμα την ευτυχία: «Θα ήμουν διατεθειμένη να αγαπήσω το άντρα μου, αν μπορούσε να δείξει έστω και λίγη τρυφερότητα. Αλλα αν επιτρέψω στον εαυτό μου να τον ερωτευτεί, θα γίνω η πιο δυστυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Αυτός ο άντρας με αγνοεί και ασχολείται μόνο με τα παιχνίδια του» είχε πει για τον σύζυγό της, που τελικά εκθρόνισε με τη βοήθεια του πρώτου σταθερού εραστή της, αξιωματικού Γκριγκόρι Ορλόφ.

 Η Αικατερίνη έγινε τελικά η μακροβιότερη εστεμμένη της Ρωσίας, με τεράστια πολιτική και στρατιωτική επιρροή. Εκμοντέρνισε τη χώρα, τη συνέδεσε με την Ευρώπη και όντας εξαιρετικά φιλότεχνη, ξεκίνησε τη συλλογή του σημερινού μουσείου Ερμιτάζ. Τα κατορθώματά της δυστυχώς επισκιάστηκαν από τις αχαλίνωτες σεξουαλικές της επιδόσεις και τον αριθμό των εραστών της, ενώ της καταλογίζουν ακόμα και συνευρέσεις με ζώα. Η ίδια είχε πάντως παραδεχθεί πως είχε εμμονή με τον έρωτα και αδυνατούσε να μείνει έστω και μια μέρα μόνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View