Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Unorthodox: Η νέα σειρά του Netflix που αξίζει να δεις

Unorthodox: Η νέα σειρά του Netflix που ...

Και αυτοί είναι οι λόγοι

Μία από της ενδιαφέρουσες σειρές που έκαναν το τελευταίο διάστημα τη εμφάνιση τους το τελευταίο διάστημα είναι η σειρά Unorthodox, του Netfilx. Έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε μία εποχή που λόγο της καραντίνας  οι μετοχές του έχουν εκτοξευτεί αφού αποτελεί μία καλή λύση, για πολλούς, προκειμένου να περάσουν πιο ευχάριστα την ώρα τους στο σπίτι. Πρόκειται για μία αξιόλογη σειρά που σίγουρα αξίζει να δεις

Η σειρά είναι βασισμένη στο αυτοβιογραφικό best seller της Ντέμπορα Φέλντμαν, «Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots» και μιλά για το δικαίωμα στην έκφραση και την ατομική ελευθερία. 

Η υπόθεση

Με το όνειρο να ζει ανεξάρτητη, μια νεαρή γυναίκα, η Έστι, αφήνει το υπερβολικά συντηρητικό ορθόδοξο περιβάλλον της εβραϊκής της κοινότητας στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μια νέα ζωή στο Βερολίνο. Αλλά πάνω που αρχίζει να βρίσκει τον δρόμο της, το παρελθόν τής χτυπά την πόρτα. 

Η ιστορία της Έστι πηγαίνει μπρος πίσω από την πρώην ζωή της στο Wiiliamsburg και του ταξιδιού της αυτο-ανακάλυψης στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας τις αντιθέσεις μεταξύ δύο εξαιρετικά διαφορετικών κόσμων. 

Μια ιστορία περί τυφλού δογματισμού. Αυτό-εγκλεισμού. Σε μια γειτονιά του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μια γειτονιά με την ονομασία Ουίλιαμσμπουργκ, κατοικούν φανατικοί Ζηλωτές Εβραίοι.

Πλήρως αποκομμένοι από το περιβάλλον. Με τρομερή περιφρόνηση και απέχθεια προς οτιδήποτε έχει να κάνει με σύγχρονη μόρφωση, τεχνολογία και πάσης φύσεως σχέσεις. Στον κόσμο τους, στο δικό τους παράλληλο σύμπαν. Όπως συμβαίνει σε σέχτες. Πολιτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές και ιδεολογικές.  

Όλα βάσανο. Ερωτας, σχέσεις, γάμος, τα πάντα. Μια κοπέλα, ορφανή και ευαίσθητη, μόλις 19 χρονών, από συνοικέσιο παντρεμένη, αποφασίζει έτσι στα ξαφνικά να φύγει προς Βερολίνο χωρίς να πάρει μαζί της ούτε αλλαξιά εσωρούχων. Ο αρχιραβίνος θυμώνει, η αλυσίδα της υποταγής σπάει, ο σύζυγος σπεύδει να την βρει παρέα με το «παιδί που κάνει τις βρόμικες δουλειές». Ακόμα και με την απειλή του όπλου

Η παραγωγή είναι Γερμανο-αμερικανική. Η εξαιρετική σκηνοθεσία είναι της Γερμανίδας Μαρίας Σρέντερ. Ηθοποιός κι αυτή. Που πριν από τέσσερα χρόνια είχε σκηνοθετήσει μια άκρως ενδιαφέρουσα ταινία με τίτλο «Στέφαν Τσβάιχ αποχαιρετισμός στην Ευρώπη» που ούτε χίλιοι νοματαίοι την είδαν! Και το ακόμα πιο καλύτερο και γυναικείο είναι πως ανάμεσα στους πέντε σεναριογράφους, οι τρεις είναι του «ασθενούς φύλου». Και ανάμεσά τους η Ντέμπορα Φέλντμαν από τη γειτονιά Ουλίαμσμπουργκ της Νέας Υόρκης. Προφανώς πρόκειται από δικές της βασανιστικές μνήμες.

Η απίστευτη ερμηνεία της 25χρονης Σίρα Χάας

Η σειρά ξεχωρίζει για την  ομοιογένεια αλλά και τη  δραματουργική επεξεργασία  των χαρακτήρων. Οι ερμηνευτικές επιδόσεις σε κρατούν σε εγρήγορση ενώ η  μικροσκοπική και εύθραυστη, Σίρα Χάας, ηλικίας 25 από το Ισραήλ, είναι καθηλωτική υποδυόμενη την… Ανορθόδοξη»

Η σειρά αποτελείται από τέσσερα επεισόδια που διαρκούν τρεις ώρες και 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture