Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Δείτε on line τις «Μέρες Βροχής» του διακεκριμένου ιταλοπατρινού σκηνοθέτη Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου

Δείτε on line τις «Μέρες Βροχής» του δια...

Η ταινία είχε παιχθεί στην Αθήνα, με το κοινό να προσφέρει τρόφιμα αντί να πληρώσει εισιτήριο, βοηθήστε κι εσείς τώρα

Ευτυχώς ολοένα πληθαίνουν οι ευτυχείς συγκυρίες όπου τέχνη και κοινωνική ευαισθησία πάνε μαζί. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και η δωρεάν διαδικτυακή προβολή του βραβευμένου ιταλοπατρινού σκηνοθέτη Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου, που εργάζεται με αστείρευτη αφοσίωση στο χώρο των ταινιών μικρού μήκους.

Όπως μας γνωστοποίησε:

 «Άλλη μια ταινία online δωρεάν αυτές τις ατελείωτες ώρες με τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι λόγω κορωνοϊού; Όχι! Η ταινία "Μέρες Βροχής - Rainy Days" αποτελεί μια δημιουργία -από την αρχική ιδέα έως και την προώθησή της μέσω διάφορων κοινωφελών δράσεων- που έκανε την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας πράξη. Μοιραστείτε το μήνυμά μας. Όπως λέει και ο εκφωνητής στην ταινία μας, δανειζόμενος τα λόγια του Καζαντζάκη: «Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ!»

 Όλοι όσοι εργαστήκαμε αφιλοκερδώς πριν από λίγα χρόνια για τη δημιουργία της ταινίας, μαζί και οι δεκάδες φίλοι που συνεισέφεραν στην ολοκλήρωση της και, κατόπιν, στην προώθησή της σας εύχονται καλή θέαση και σας παροτρύνουν να γίνεται κι εσείς κρίκος της αλυσίδας αλληλεγγύης που έχουμε ξεκινήσει!Στις αίθουσες και στις εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα όπου προβλήθηκε η ταινία, οι θεατές δεν πλήρωναν εισιτήριο, αλλά, αντ’ αυτού, έφερναν τρόφιμα για συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη. Ευχόμενοι να λειτουργήσει και διαδικτυακά η ταινία μας ως ευκαιρία και κίνητρο για αλληλοβοήθεια αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε, προτείνουμε, αφού την δείτε»

Θυμίζουμε πως για τη δουλειά του Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου  έχει γίνει παλιότερα ειδικό αφιέρωμα στην Αγορά Αργύρη από  το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Φάρος - Il Faro», υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό  του Δήμου. Είχαν παρουσιαστεί επτά φιλμ μικρού μήκους με την υπογραφή του: «Ο κήπος των σταφυλιών», «Τριγύρω γύρω όλοι», «Live Milano in 3 min», «Χάριν Ευγενείας», «Το Φουκάρι τη Γενια», «Ον Δίπουν Πτερωτόν», «Οι κόρες του Χάους».

Πρόκειται για ένα δημιουργό που έχει αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις σε σημαντικές κινηματογραφικές συναντήσεις. Εχει μάλιστα γυρίσει την πρώτη ταινία μυθοπλασίας που έγινε ποτέ εξ ολοκλήρου στα γκρεκάνικα.

 Το κάλεσμα υπέρ της Κοινωνικής Κουζίνας

Αυτές τις μέρες σε όσους θέλουν να βοηθήσουν κάποιον που δυσκολεύεται ο συμπατριώτης κινηματογραφιστής απευθύνει κάλεσμα προσφοράς τροφίμων στην "Κοινωνική Κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος", με την οποία είχαν όμορφη συνεργασία σε αρκετές δράσεις. Εδώ και χρόνια αυτές οι ομάδες κοινωνικής κουζίνας έχουν προσφέρει αφιλοκερδώς στην Αττική και ανά την Ελλάδα πολλές χιλιάδες μερίδες σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη. Διεύθυνση τράπεζας τροφίμων: Μεγάλου Αλεξάνδρου 122, Κεραμεικός. Τηλ. επικοινωνίας: 6940882355

 Δείτε το φιλμ

Δείτε την ταινία εδώ, πρωταγωνιστούν οι Παναγιώτης Μπουγιούρης και Ζαχαρίας Ρόχας. Σύμφωνα με την υπόθεση:  Στα πρόθυρα της απελπισίας και της παραίτησης ένας άστεγος πολιτικός μηχανικός συναντά μια νέα γυναίκα που τον πλησιάζει φιλικά, πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όταν ο στενός φίλος και μέντορας του τραβάει τον δικό του δρόμο, εκείνος καταλαβαίνει ότι είναι ανάγκη να ξαναβρεί την πίστη στον εαυτό του και στους άλλους, αλλιώς κινδυνεύει να έχει άσχημη κατάληξη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View