Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 Αγιά Σοφιά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Δραματική η κατάσταση, προχωράμε σε κινητοποιήσεις - Καταγγελία για φίμωσή τους

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Δραματική η κατάσταση, προχωράμε σε κινητοποιήσεις - Καταγγελία για φίμωσή τους

Στις 7 Απριλίου κινητοποιήσεις σε όλα τα νοσοκομεία

Για φίμωση των Νοσοκομειακών Γιατρών «από την ΕΡΤ και την κυβέρνηση» κάνει λόγο η Ομοσπονδία τους, με αφορμή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε κινητοποιήσεις των γιατρών στις 7 Απριλίου. Σκοπός την κινητοποιήσεων, όπως αναφέρουν, «είναι η ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας».

Διοικείτε την ΕΡΤ 2020 και όχι την ΥΕΝΕΔ 1971

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας για την απαράδεκτη στάση της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ), όσο αναφορά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ για τα σοβαρά θέματα Δημόσιας Περίθαλψης που σχετίζονται με την επιδημία.

Συγκεκριμένα, αν και τη συνέντευξη παρακολούθησε πλήρες συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης με κάμερα και δημοσιογράφους, στα δελτία ειδήσεων χθες δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στη συνέντευξη και προβλήθηκε μόνο ένα πλάνο ελαχίστων δευτερολέπτων «θαμμένο» μέσα σε ρεπορτάζ για άλλο θέμα, χωρίς να υπάρχει η είδηση ότι η ΟΕΝΓΕ έδωσε συνέντευξη τύπου και φυσικά χωρίς αναφορά στα προβλήματα και τους προβληματισμούς των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι έγινε εκ των υστέρων κυβερνητική παρέμβαση λογοκρισίας έτσι ώστε η φωνή των Νοσοκομειακών Γιατρών να μην φτάσει στον Ελληνικό λαό, κάτι το οποίο εκτός από θλιβερό και απαράδεκτο είναι ταυτόχρονα ακραία αντιδημοκρατικό γιατί αφορά την κρατική τηλεόραση.

Καλούμε τους διοικούντες την ΕΡΤ να συναισθανθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να σταματήσουν να δρουν ως κυβερνητικοί λογοκριτές.

Κυρίες και Κύριοι, διοικείτε την ΕΡΤ 2020 και όχι την ΥΕΝΕΔ 1971.

Η φίμωση των Νοσοκομειακών Γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών της Δημόσιας Περίθαλψης που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην επιδημία, δεν θα περάσει.

Και αυτό θα γίνει σαφές στις 7 Απρίλη, μέρα Πανελλαδικής δράσης».

Κινητοποιήσεις στις 7 Απριλίου

 «Όλες οι Ενώσεις και τα νοσοκομεία θα κάνουμε κινητοποιήσεις στις 7 Απριλίου για να γίνουν αποκαλύψεις. Δεν είναι δυνατόν να συγκαλύπτουν την αλήθεια» δήλωσαν οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ  (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 1η Απριλίου το μεσημέρι, έξω από το Αττικό Νοσοκομείο, όπου ακούστηκαν όλα τα στοιχεία που, όπως είπαν, απουσιάζουν από την επίσημη απογευματινή ενημέρωση της κυβέρνησης.

Κάλεσαν μάλιστα, όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα τους στη δύσκολη αυτή μάχη. «Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει γιατί  παίζεται η ζωή του» είπαν σκιαγραφώντας τη δραματική, όπως την χαρακτήρισαν κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού και εξοπλισμού και των δεκάδων γιατρών που νοσούν από τον ιό, εξαιτίας της μηδαμινής τους θωράκισης.

Αν καούν οι υγειονομικοί, δεν θα υπάρχει κανένας να περιθάλψει τον πληθυσμό

Οι γιατροί της Ομοσπονδίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπαν πως η κυβέρνηση ψεύδεται στις ανακοινώσεις της σχετικά με την επάρκεια του υλικού, πως φτάνουν κατά δεκάδες καθημερινά οι καταγγελίες από όλα τα νοσοκομεία της χώρας, πως οι ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ που έχουν προστεθεί, έχουν ουσιαστικά αφαιρεθεί από άλλες μονάδες επομένως κινδυνεύουν ασθενείς άλλων κατηγοριών (καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κ.α.) και πως οι γιατροί που έχουν νοσήσει εξαναγκάζονται να συνεχίσουν να εργάζονται, λόγο μη επάρκειας του προσωπικού.

«Αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε μια και δυο και τρεις φορές, μάσκες και στολές μίας χρήσης» λένε οι γιατροί.

«Ζητάμε προστασία, μόνιμες προσλήψεις, υλικά, γιατί αν καούν οι υγειονομικοί δεν θα υπάρχει κανένας να περιθάλψει τον πληθυσμό» λέει ο Κώστας Λειβαδάς. «Απευθυνόμαστε σε όλο τον λαό . Τους καλούμε συναισθανόμενοι την ατομική τους ευθύνη, να ζητήσουν από το κράτος να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας λέμε να σηκώσουν το ανάστημα τους και να σταθούν δίπλα μας για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη.»

Τα νούμερα: «Λένε  πήραμε 1 εκ. μάσκες και στα νοσοκομεία δεν φτάνει τίποτα»

«92 γιατροί νοσούν και 450 περίπου είναι σε καραντίνα. Υπάρχουν νοσοκομεία όπως το ΝΙΜΙΤΣ που θα μπουν να δουλέψουν ως νοσοκομεία κοροναϊού, χωρίς να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό»  λέει η Μ. Παγώνη.

Γιατί νοσούν κατά δεκάδες οι γιατροί και οι νοσηλευτές; «Κανένας υγειονομικός δεν μπορεί να βοηθήσει όταν δουλεύει ασταμάτητα από τις ελλείψεις προσωπικού. Κανένας δεν βοηθάει όταν δεν έχει μέσα ατομικής προστασίας. Είναι ανήθικο να στέλνονται γιατροί να αντιμετωπίσουν περιστατικά χωρίς μέσα προστασίας. Κανείς δεν πρέπει να στέλνεται, χωρίς να του έχουν γίνει υγειονομικά τεστ. Τεστ και στον πληθυσμό  και στους υγειονομικούς ζητάμε. Ανακοινώνονται νούμερα... λένε  πήραμε 1 εκ. μάσκες και στα νοσοκομεία δεν φτάνει τίποτα» λέει ο Κ. Λειβαδάς.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει την πρωταπριλιά καθημερινή τακτική. Στα νοσοκομεία αναφοράς δεν έχουμε μέτρα προστασίας. Οι συνάδελφοι μπαίνουν σε καραντίνα και νοσούν γιατί δεν υπάρχει συνάδελφος να τους αντικαταστήσει. Πως διασφαλίζεται η ανοσία στα καμπς; Να πουν και μια αλήθεια. Δεν φτάνουν οι ελάχιστοι γιατροί που διορίζονται ως συμβασιούχοι. Δεν φτάνουν οι στολές.» προσθέτει η Δ. Τοσονίδου.

«Έχουμε 3 κρεβάτια παραπάνω σε ΜΕΘ επειδή έκλεισαν το καρδιοχειρουργικό. Κινδυνεύουν άλλες κατηγορίες ασθενών»

«Τα κρεβάτια που έχουν ανοίξει στις ΜΕΘ, είναι μόλις 3 παραπάνω στο Αττικό. Κι αυτό γιατί έκλεισε η καρδιοχειρουργική μονάδα. Μια ελάχιστη ενίσχυση δηλαδή. Εκτός των άλλων έχουμε θέμα στο νοσηλευτικό προσωπικό. Μια τέτοια επιδημία, χρειάζεται επείγοντος νοσηλευτικό προσωπικό σε μόνιμη βάση και να επιταχτούν όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Αντ’αυτού η κυβέρνηση χρηματοδοτεί επί του διπλάσιου τις ιδιωτικές ΜΕΘ.» λέει ο Μιχάλης Ρίζος, γιατρός στο Αττικό νοσοκομείο.

«Τα εγκεφαλικά και οι καρκίνοι υπάρχουν ακόμα.  Θέλουμε νέες κλίνες. Δεν μπορεί να στερούμε από αυτούς τα κρεβάτια. Χρειαζόμαστε μόνιμους διορισμούς ως κίνητρο στελέχωσης νοσοκομείων».

«Είναι απαραίτητο να γίνονται δωρεάν τα τεστ. Μπορούμε να σώσουμε χιλιάδες συναδέλφους αν επιταχθούν τώρα όλες οι ιδιωτικές κλίνες. Να κάνουν ότι κάνουν οι συνάδελφοι σε όλο τον κόσμο» λέει η Δέσποινα Τοσονίδου.

Στέλνουν γιατρούς και νοσηλευτές σε περιστατικά χωρίς μάσκες και γάντια

«Αρκετά με τα λόγια. Η πραγματικότητα είναι φρικτή. Αντί για νέο εξοπλισμό στο Αττικό αντί να έρθουν νέοι αναπνευστήρες,  μεταφέρονται υλικά από άλλα νοσοκομεία. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει γιατί  παίζεται η ζωή του» λέει ο Γιώργος Σιδέρης.

«Σήμερα από τη Λέρο, έφτασε καταγγελία ότι είχαν υλικά μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού» λέει η Δήμητρα Σταματέλου.

«Υπάρχουν συνάδελφοι στην Πελοπόννησο και στα νησιά που λένε ότι νοσούν γιατροί και τους λένε να συνεχίσουν να δουλεύουν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, πως λένε ότι είναι όλα υπό έλεγχο. Πως το λένε οι διοικητές των νοσοκομείων όταν η πραγματικότητα λέει το αντίθετο.

Είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Σε ξενοδοχείο που νοσηλεύει ύποπτα κρούσματα και στέλνουν συναδέλφους χωρίς γάντια και μάσκες. Και αυτά καταγγέλλονται επώνυμα. Δίνεται μία μάσκα μία στολή σε κάθε άνθρωπο που νοσεί. Κάνουμε πατέντες για να κρατήσουν παραπάνω. Τα αερίζουμε για να ξανά χρησιμοποιηθούν και αυτό είναι το καλό σενάριο» προσθέτει.

«Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο. Η καμπύλη μπορεί να είναι αργή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προετοιμαστούμε. Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει,  αύξηση των κλινών ΜΕΘ. Θέσεις γιατρών και νοσηλευτών, πρέπει να παρουσιαστούν  άμεσα οι συνάδελφοι. Έχουν νοσήσει συνάδελφοι οι οποίοι πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα. Το υλικό που είναι αναγκαίο δεν είναι μόνο μάσκες είναι και ρόμπες αναπνευστήρες κλπ.» λέει η Παγώνη Ματίνα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας  και προσθέτει πως «Χρειαζόμαστε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Έχουμε πει θα έπρεπε να είχαν γίνει προσλήψεις. Αν η  πρωοβάθμια φροντίδα υγείας ήταν οργανωμένη, θα μπορούσε κάλλιστα να φροντίσει τους ασθενείς και των τριών κατηγοριών.»

«Ο λαός μας έδειξε υπευθυνότητα, το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είχε υγειονομική χρησιμότητα. Θέλουν να δείξουν, ότι αν γίνει το κακό θα φταίει ο λαός , ούτε η κυβέρνηση, ούτε το σύστημα  υγείας. Όλα αυτά, την ώρα που παίρνουν ακατανόητες αποφάσεις. Ήταν πχ υγειονομικά επικίνδυνη και ακατανόητη, η απόφαση για την εκκένωση φοιτητικών εστιών. Είχαν άγνοια οι υπουργοί υγείας. Ποιος ήθελε έναν μαζικό πληθυσμό να μετακινηθεί μαζικά; πρέπει να παρθεί πίσω» λέει ο Π. Παπανικολάου.


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 6


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Στα 52 τα κρούσματα σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη - 6 οι θάνατοι


Κρούσματα: Θάνατοι: 10 | Επιβεβαιωμένα: 14


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Στους 183 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 80χρονη στην Αλεξανδρούπολη


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 4


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Στα 52 τα κρούσματα σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη - 6 οι θάνατοι


Κρούσματα: Θάνατοι: 7 | Επιβεβαιωμένα: 32


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Ακόμα ένας θάνατος- Στους 187 οι νεκροί


Κρούσματα: Θάνατοι: 1 | Επιβεβαιωμένα: 7


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Ένας ακόμα θάνατος στην Κομοτηνή - Στους 191 οι νεκροί


Κρούσματα: Θάνατοι: 17 | Επιβεβαιωμένα: 85


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: 169 οι νεκροί- Κατέληξε 79χρονος στο ΑΧΕΠΑ
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 3


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Ακόμα ένα κρούσμα στο Κιλκίς


Κρούσματα: Θάνατοι: 2 | Επιβεβαιωμένα: 7


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
54 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό - Κατέληξε ένας ακόμη στην Έδεσσα


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 3


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Κατερίνη


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 9


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Ένατο κρούσμα στις Σέρρες
Κορωνοϊός-Σέρρες: 3 νέα κρούσματα - 7 συνολικά


Κρούσματα: Θάνατοι: 1 | Επιβεβαιωμένα: 1


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Kορωνοϊός: Στους 81 οι νεκροί- Πέθαναν 42χρονος και 84χρονη


Κρούσματα: Θάνατοι: 12 | Επιβεβαιωμένα: 78


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Η κατάσταση στη Δυτ. Μακεδονία


Κρούσματα: Θάνατοι: 15 | Επιβεβαιωμένα: 73


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Η κατάσταση στη Δυτ. Μακεδονία
Κοζάνη: Μια 41χρονη το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 2


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Η κατάσταση στη Δυτ. Μακεδονία


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 7


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός-Ήπειρος: Χωρίς νέα κρούσματα - Η κατάσταση στα νοσοκομεία


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 2


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: 4 ακόμα κρούσματα στην Ήπειρο


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 2


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός-Ήπειρος: Χωρίς νέα κρούσματα - Η κατάσταση στα νοσοκομεία


Κρούσματα: Θάνατοι: 1 | Επιβεβαιωμένα: 67


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός - Λάρισα: 5 νέα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 2


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα στο Βόλο


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 1


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Τρίκαλα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού ένας 17χρονος


Κρούσματα: Θάνατοι: 1 | Επιβεβαιωμένα: 6


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός-Ζάκυνθος: Κανένα νέο κρούσμα - Αρνητικά τα δείγματα


Κρούσματα: Θάνατοι: 1 | Επιβεβαιωμένα: 3


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Ακόμα δύο νεκροί σε Καστοριά και Κέρκυρα - 70 τα θύματα του ιού


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 1


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Κεφαλονιά


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 1


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Λευκάδα- Μεταφέρεται στην Πάτρα


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 4


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωναϊός: Τρία ακόμα κρούσματα στο Αιτωλικό


Κρούσματα: Θάνατοι: 4 | Επιβεβαιωμένα: 22


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κατέληξε 90χρονος από κορωνοϊό στην Πάτρα - Ο γιος του μόλις είχε βγει νικητής από το νοσοκομείο


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 2


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Ένας 19χρονος το νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Θήβα


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 23


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στη Ριτσώνα - 20 άτομα θετικά στον Covid-19


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 2


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Το πρώτο κρούσμα στη Λαμία και η απίστευτη ιστορία του!


Κρούσματα: Θάνατοι: 117 | Επιβεβαιωμένα: 1100


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Πού εντοπίστηκαν τα 50 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 57


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: 55 νέα κρούσματα και 4 θάνατοι- 52 σε ΜΕΘ - ΒΙΝΤΕΟ


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 151


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 2


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κόρινθο


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 1


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Σπάρτη


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 1


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 1


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Ένας 40χρονος το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Χίο


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 1


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός: Προσβλήθηκε νοσοκόμα του κέντρου υγείας Καρπάθου


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 2


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός-Κρήτη: Νέο κρούσμα στο Λασίθι


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 2


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός-Κρήτη: Στα 15 τα κρούσματα στο νησί


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 1


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός-Κρήτη: Πρώτο κρούσμα στα Χανιά


Κρούσματα: Επιβεβαιωμένα: 4


Διαβάστε τα σχετικά άρθρα:
Κορωνοϊός-Άγιο Όρος: Τρεις ακόμα μοναχοί θετικοί στον ιό

193 θάνατοι από τον ιό | 3672 επιβεβαιωμένα κρούσματα*

*Μαζί με τα κρούσματα χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ειδήσεις