ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Στα όρια τους τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης- "Από σήμερα διαλέγουμε ασθενείς"

Κοινοποίηση
Tweet

Το ΑΧΕΠΑ ξεκινά την ημέρα με όλες τις κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες- Ανάλογη η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης

Στην οδυνηρή διαδικασία να επιλέξουν ποιους ασθενείς κορωνοϊού θα περιθάλψουν αναμένεται να βρεθούν από σήμερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης, "σήμερα που είναι ημέρα εφημερίας για το Νοσοκομείο, ξεκινάμε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες".

Ο κ. Σιούλης έκανε λόγο για ιδιαίτερα οριακές καταστάσεις, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που βρέθηκε το Μπέργκαμο της Ιταλίας την περασμένη άνοιξη, ωστόσο, δεν απέχουμε και πολύ από αυτό.

«Δυστυχώς, ανάλογη είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν "κρασάει" όπως επομένως βρισκόμαστε σε αδιέξοδα», σημειώνει ο κ. Σιούλης. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, βρισκόμαστε πια στο κρίσιμο σημείο της επιλογής ασθνεών, με βάση την ηλικία, τη σοβαρότητα των υποκείμενων νοσημάτων και άλλων κριτηρίων.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις