Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο κορωνοϊός αυξάνει τη δημοτικότητα των πολιτικών ηγετών

Ο κορωνοϊός αυξάνει τη δημοτικότητα των ...

Κατακόρυφη άνοδος για Μέρκελ, Μακρόν, αλλά και Μητσοτάκη

Ο κορωνοϊός μπορεί να τρομάζει τους πολίτες, αλλά …θεραπεύει τη δημοτικότητα των πολιτικών ηγετών.

Ο Μακρόν στη Γαλλία, λόγω κυρίως της μεταρρύθμισης που προωθούσε στο Ασφαλιστικό είχε υποστεί σοβαρή μείωση της δημοτικότητας τους, καθώς μόλις τον Φεβρουάριο, μόνον το 38% των πολιτών δήλωνε ότι τον εμπιστεύεται. Ήρθε ο κορωνοϊός, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε τη λήψη αυστηρών μέτρων (ανάλογων αυτών που ελήφθησαν στην Ελλάδα) και μέσα σε τέσσερις εβδομάδες η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στο 51%, δηλαδή 13 μονάδες επάνω.

 «Σπανίως παρατηρείται μια τέτοια αλλαγή», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας πολιτικών δημοσκοπήσεων, Ζαν Ντανιέλ Λεβί. «Την τελευταία φορά που ένας αρχηγός του κράτους επωφελήθηκε με μια τόσο έντονη άνοδο ποσοστών ήταν κατά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015».  

Τα ίδια συμβαίνουν και στη Γερμανία. Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ που είχαν πάρει την κατηφόρα. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Insa για λογαριασμό της εφημερίδας BILD. Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με 33,5% φτάνει στα υψηλότερα ποσοστά της από τις εκλογές του 2017, κερδίζοντας πέντε μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα και ο κυβερνητικός συνασπισμός με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) φθάνει για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2018 στο 48,5%.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που κινούντο σε υψηλά επίπεδα και προ κορωνοϊού, καθώς είχαν περάσει μόλις 8 μήνες από την θριαμβευτική νίκη τους στις εκλογές, εκτοξεύτηκαν σε ύψη πολύ υψηλά. Είναι ενδεικτικό ότι σε δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ προ δεκαπενθημέρου το 75,5% βάζει θετικό πρόσημο στο υπουργείο Υγείας, έναντι 15,3% που διαφωνεί με τους χειρισμούς του υπουργείου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις