Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 50 κλήσεις για άσκοπη κυκλοφορία πολιτών στη Δυτ. Ελλάδα, σε λίγες ώρες

Κορωνοϊός: 50 κλήσεις για άσκοπη κυκλοφο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κόπηκαν 50 κλήσεις,

Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι είχαν κοπεί τουλάχιστον 50 κλήσεις για άσκοπες μετακινήσεις στην Δυτική Ελλάδα. 15 κλήσεις κόπηκαν στην Αχαΐα, 15 στην Αιτωλοακαρνανία και 10 στην Ηλεία.

Τα περισσότερα πρόστιμα αφορούν σε οδηγούς που κινούνταν με τα οχήματά τους και δεν είχαν εξασφαλίσει την απαραίτητη βεβαίωση. Λιγότερα 150άρια χρεώθηκαν σε πεζούς που κινούνταν χωρίς να έχουν δηλώσει εγγράφως ή με sms την κίνησή τους.

Οι έλεγχοι από αστυνομία και Π.Υ. θα είναι συνεχείς και "μπλόκα" θα στήνονται σε διάφορα σημεία, ώστε να διαπιστώνεται ο ενδεχόμενος συνωστισμός πολιτών. Η εντολή που έχει δοθεί στην Ελληνική Αστυνομία είναι να μην δείξει καμία επιείκια στην άσκοπη μετακίνηση πολιτών και να επιδίδει κλήσεις όποτε και όπου διαπιστώνεται παράβαση.

Για κάθε μετακίνηση θα πρέπει να έχετε το αντίστοιχο έγγραφο ή sms

Οι συστάσεις από το απόγευμα της Κυριακής, μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και την απόφαση για το lock down και την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα ήταν κατηγορηματικές.: Αν δεν συμμορφωθείτε για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός και δεν μένετε σπίτι, θα υπάρξουν πρόστιμα 150 ευρώ για κάθε φορά που ο πολίτης εντοπίζεται από αστυνομικούς να μην δικαιολογεί (είτε με μήνυμα στο 13033 είτε με την υπεύθυνη δήλωση τύπου Β) τον λόγο που κυκλοφορεί στον δρόμο.

Ετσι, λοιπόν, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας - οπότε και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα πιο αυστηρά μέτρα - αστυνομικοί ανά την Ελλάδα έχουν επιδοθεί σε ένα σαφάρι ελέγχων, προκειμένου να εφαρμόζεται η εντολή της κυβέρνησης.

Και παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ήταν κάπως πιο ελαστικοί το πρωί και δεν επέβαλαν πρόστιμα στους πολίτες, δεν συνέβη το ίδιο ούτε στην Πάτρα  που εντοπίστηκαν δυο άτομα χωρίς χαρτί μετακίνησης, ούτε σε άλλες περιοχές όπως η Χίος, η Λέσβος και η Λαμία όπου ήρθαν και οι πρώτες «καμπάνες» σε πολίτες. Σύμφωνα, πάντως με την Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα επιβλήθηκαν 33 πρόστιμα. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις