Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Φιλολογική βραδιά για τον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη στο Πολύεδρο

Φιλολογική βραδιά για τον Αλέξανδρο Μωρα...

Ο γεννημένος στη Σκιάθο ακαδημαϊκός, δημοσιογράφος & διηγηματογράφος ήταν ξάδελφος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Στον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη είναι αφιερωμένη η βραδιά της 25ης Φεβρουαρίου στο Πολύεδρο, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα, εκατόν εβδομήντα χρόνια (170) μετά τη γέννησή του. Στην εκδήλωση που θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ της Τρίτης, θα μιλήσουν η φιλόλογος Αργυρούλα Αλεξανδροπούλου και ο εικαστικός Αλέξης Μπρούσαλης. Στη συνέχεια, θα διαβαστεί το διήγημά του «Βαρυχειμωνιά».

Ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης γεννήθηκε στη Σκιάθο το 1850 και ήταν ξάδερφος του σπουδαίου διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τελείωσε το δημοτικό στην Σκιάθο, αποφοίτησε από το Βαρβάκειο στην Αθήνα και έναν χρόνο αργότερα γράφτηκε στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1881. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και εργάστηκε ως καθηγητής στη μέση εκπαίδευση. Το 1914 τιμήθηκε με το Αριστείο των Γραμμάτων και των Τεχνών. Λίγο πριν τον θάνατό του έγινε μοναχός. Πέθανε το 1929 στις 25 Οκτωβρίου.

Ο Μωραϊτίδης εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1872.  Έγραψε ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, δοκίμιο και έκανε μεταφράσεις.  Στην ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας κατέχει κυρίως θέση διηγηματογράφου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture