Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο... Τζόκερ νέα "είσοδος" στην ενοικίαση αποκριάτικων στολών -ΔΕΙΤΕ τι επιλέγουν οι Πατρινοί

Ο... Τζόκερ νέα "είσοδος" στην...

Μάυρα Ντόμινο για τα Μπουρμπούλια αλλά και στολές για πάρτι και φημισμένους χορούς όπως της Κινηματογραφικής Λέσχης, ο Λευκός και ο Κόκκινος

Ημέρες αποκριάς και αρκετοί αναζητούν μία μεταμφίεση, μία ωραία στολή για να πάνε σε κάποιο πάρτι ή χορό. Μπαίνοντας στο τελευταίο «φουλ» καρναβαλικό 10ήμερο, λογικό είναι να έχει ανέβει και η κίνηση στα καταστήματα με ενοικίαση και πώληση αποκριάτικων στολών.

Για τα παιδιά και φέτος η αγαπημένη επιλογή παραμένει οι υπερήρωες όπως ο Κάπτεν Αμέρικα, ο Μπάτμαν ή ο Σπάιντερμαν ενώ λόγω και της ταινίας ο Τζόκερ είναι από τις περιζήτητες μεταμφιέσεις. Υπάρχουν ακόμα οι Πιτζαμοήρωες, ο Μίκι Μάους και η Μίνι που πάντα είναι κλασικές επιλογές, ενώ για τα μικρά κορίτσια η Γιασμίν και η Έλσα από το «Frozen» της Ντίσνει είναι πρώτες σε προτίμηση.

Περιζήτητα είναι και τα αξεσουάρ όπως μία μάσκα ή ένα σπαθάκι για τα παιδιά ενώ στους μεγάλους εννοείται πως είναι οι περούκες αλλά και οι full face μάσκες για ολική μεταμόρφωση αλλά και οι γοητευτικές τύπου βενετσιάνικες μάσκες.

Το thebest.gr επισκέφθηκε το κατάστημα Διαμαντόπουλος στην Ιωάννου Βλάχου πίσω από την Παντάνασσα με παράδοση εξήντα ετών. Μέχρι μάλιστα πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε και το κάτω κατάστημα στην Κορίνθου και Βότση με αποκριάτικες στολές. Όπως μας είπε η Κατερίνα Διαμαντοπούλου, το δικό τους κατάστημα είχε δώσει τα πρώτα μαύρα ντόμινο στις αρχές του ’60 για τα περίφημα Μπουρμπούλια και τους χορούς του Μαύρου Ντόμινο. Με τα φετινά Μπουρμπούλια να ξεκινούν 21 Φεβρουαρίου αρχίζει και η αναζήτηση για ντόμινο ενώ πολλοί θα σπεύσουν για στολή για καθιερωμένους χορούς όπως  το πάρτι 80ς, ο Λευκός και Κόκκινος χορός αλλά και της Κινηματογραφικής Λέσχης που φέτος όπως μάθαμε θα έχει θέμα «Γουέστερν».

Συνήθως οι στολές ενοικιάζονται για ένα 24ωρο και η μέση τιμή κυμαίνεται στα 15 με 20 ευρώ ενώ για τα παιδιά οι τιμές είναι στα 10-13 ευρώ (για τα παιδιά συνήθως οι ενοικιάσεις στολών αφορούν περισσότερες μέρες, τριήμερο). Πάντως υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν να αγοράσουν μία στολή ώστε να μην έχουν το άγχος να την λερώσουν με κάποιο ποτό ή να κινδυνέψουν να την κάψουν με κάποιο τσιγάρο.

«Κάποιοι θέλουν να έχουν την στολή δική τους και να θέλουν να διασκεδάσουν χωρίς το άγχος μην την λερώσουν ή την χαλάσουν οπότε αν έχουν την ευχέρεια, ζητούν να αγοράσουν μία καρναβαλική στολή», μας είπε η κ. Διαμαντοπούλου.

Ανάλογα λοιπόν με το θέμα και την ποιότητα του υφάσματος, μία στολή για αγορά μπορεί η τιμή της να ξεκινά στα 20 και να φτάνει και τα 80 με 100 ευρώ. Στολές με πιο θεατρική ματιά, ρούχα εποχής όπως μαρκησίες και δόγηδες, χαμούμισες και σπανιόλες καθώς και ντόμινο είναι στις πιο περιζήτητες τις μέρες αυτές.  

Η μεταμφίεση και μεταμόρφωση τις μέρες της αποκριάς παραμένει για όλους μία ξεχωριστή στιγμή και μπαίνοντας σε ένα τέτοιο κατάστημα πραγματικά αισθάνεσαι να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και να θέλεις να γίνεις ένας άλλος, ένας σούπερ ήρωας, μία νεράιδα, ένας βασιλιάς, μία μαρκησία  ή ακόμη και ο φρανκεστάιν.

Τέλος μπορεί αρκετοί να έχουν στολές απόθεμα από συμμετοχές τους στο Καρναβάλι σε κάποιο γκρουπ, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να τους εμποδίζει (αντίθετα αν πολλές από αυτές τις στολές έχουν φθαρεί ή χαλάσει) και εφόσον μπορούν οικονομικά, επιλέγουν να νοικιάσουν μία ωραία αποκριάτικη στολή της αρεσκείας τους για να εντυπωσιάσουν και φυσικά για να διασκεδάσουν.

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight