Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Έλαμψε το Καρναβάλι των Μικρών στα ηλιόλουστα Ψηλαλώνια – Πολλές φωτογραφίες

Έλαμψε το Καρναβάλι των Μικρών στα ηλιόλ...

Οι εκδηλώσεις προσέλκυσαν πλήθος μικρών και μεγάλων

Με τη ζεστασιά ενός λαμπρού ήλιου και τη θέρμη στα πρόσωπα των μικρών καρναβαλιστών εξελίχτηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη Κεντρική Καρναβαλούπολη από τις 10.30 έως τις 14.00 στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων προσελκύοντας πλήθος μικρών και μεγάλων.

Το ραντεβού του Καρναβαλιού των Μικρών με τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές και τους συνοδούς τους απέδειξε περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι το Πατρινό Καρναβάλι ως πηγή ζωής, αισιοδοξίας, κεφιού και δημιουργίας καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο να κρατά άσβεστα τα καρναβαλικά όνειρα και τα παιδικά χαμόγελα.

Έτσι το Σάββατο το πρωί συνεχίστηκε απτόητη η επιτυχημένη πορεία του Καρναβαλιού των Μικρών, που πέρασε με πολύ μεγάλο βαθμό τις πρώτες εξετάσεις στις τρεις περιφερειακές καρναβαλουπόλεις (Περιβόλα, Δεμένικα, Πλατεία Αμπελοκήπων στα κάτω Συχαινά) κάνοντας τον πρώτο από τους δυο σταθμούς του στα Υψηλά Αλώνια.

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας και απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι η κυριότερη συνθήκη της επιτυχίας είναι η χαρά της ζωής, η συμμετοχή και η γνήσια καρναβαλική διάθεση.

Οι ποικίλες δράσεις αφορούσαν σε διαδραστικά παιχνίδια που ενέπλεξαν δημιουργικά τους μικρούς καρναβαλιστές. Από τη μια η Ανδρομάχη Γιαννακοπούλου και ο Παύλος Κωνσταντίνος Γκολομάζος με τη μορφή θεατρικού δρώμενου βασισμένο στο παραμύθι «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας» μετέδωσαν στα παιδιά με πολλή ενέργεια τα μηνύματα της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της χαράς, μηνύματα για την ειρήνη και τον πόλεμο και τον κύκλο της ζωής υλοποιώντας τη λειτουργία ενός διαδραστικού παιχνιδιού με συμμετέχοντες τους ίδιους τους μικρούς. Από την άλλη η ομάδα των X-Saltibagos με μια ευαίσθητη και πολύ προσεγμένη δουλειά προσέγγισαν τα παιδιά προκαλώντας τη συμμετοχή τους σε ένα διαδραστικό παιχνίδι-παραμύθι που διαμόρφωνε οικολογική, περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από διαδικασίες διασκέδασης, παιχνιδιού και εκπαίδευσης. «Αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί χαρτί / τη μόλυνση κρατάμε μακριά από τη γη» ήταν το σύνθημα του εμψυχωτή του παιχνιδιού. Σταυρόλεξα με λέξεις κλειδιά όπως Ανακύκλωση, Κάδος, Περιβάλλον, Σκουπίδια, ενεργή πρωτοβουλία των μικρών που μάζευαν καθένας κι ένα σκουπίδι κάτω από την … «υφασμάτινη» θάλασσα την οποία είχε γεμίσει με σκουπίδια κάποιος μεγάλος και όχι φυσικά κάποιος μικρός, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα γίνονταν τα μέρη μιας σπονδυλωτής δράσης που οδηγούσε σταδιακά στην εξέλιξη του διαδραστικού παιχνιδιού «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού». Τα παιδιά με τη βοήθεια των τρελοξωτικών έμαθαν για την ύπαρξη του καλού γίγαντα Ανακύκλωπα (γιγαντόκουκλα από κάδους ανακύκλωσης) ο οποίος έχει αρρωστήσει βαριά και μέσα από παιχνίδια τον φρόντισαν. Στο τέλος όλοι μαζί νίκησαν τον Μαύρο Δράκο του Πλαστικού και έφεραν την ισορροπία στη φύση. Για την δράση χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτόκουτα, τενεκεδάκια, σακούλες σκουπιδιών κλπ), κόλλες ατλακόλ, ξύλινα καδρονάκια και καρφιά. 

Παράλληλα με τις δυο αυτές δράσεις στο άλλο μέρος της πλατείας ξετυλιγόταν με μεγάλη επιτυχία η εικαστική δράση «Θα σε φοβίσω πόλεμε!», που αποτέλεσε μια ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Σύλλογο Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής (ΣΙΚΕΠΑ) Δυτικής Ελλάδας. Συμμετείχαν 20 κέντρα με 100 δασκάλες, οι οποίες μαζί με τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής έδιναν οδηγίες και κατευθύνσεις στα παιδιά να ζωγραφίζουν εκφράζοντας τα αντιπολεμικά συναισθήματά τους. Η ειρήνη ήταν το θέμα των εικαστικών δημιουργιών και προέκυψαν πρωτότυπα έργα. Όλα αυτά με την πλατεία να πλημμυρίζει με χρώματα, ιδέες, καρναβαλική διάθεση, ανθρώπινη ευαισθησία και κοινωνικά μηνύματα υπέρ της ειρήνης. Το τρένο της ειρήνης ως κατασκευή αλλά και ως ανθρώπινη αλυσίδα από τις δασκάλες των κέντρων έγινε ο πυρήνας των πολλών δημιουργικών και συναρπαστικών που έλαβαν χώρα.

Τέλος τη δική τους γλυκιά νότα αποτύπωσε στην κεντρική καρναβαλούπολη ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ Δέλτα με τους σπουδαστές του τμήματος ζαχαροπλαστικής με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους να δημιουργούν και να προσφέρουν γλειφιτζούρια και pop cakes στα παιδάκια.

Τις δράσεις στην 1η Κεντρική Καρναβαλούπολη παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης που ευχήθηκε στους μικρούς Καλό Καρναβάλι και συνομίλησε με χαρά μαζί τους συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή. Παρόντες πολλά μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής (ΣΙΚΕΠΑ) Δυτικής Ελλάδας. Από τη γιορτή των μικρών δεν μπορούσε να λείπει η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 Μαρία Κυριακοπούλου που με το φωτεινό χαμόγελό της μπλέχτηκε με τα χαρούμενα παιδικά πρόσωπα.

Παρουσιαστής των δράσεων ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος.

Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Καρναβαλιού των Μικρών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την τελευταία φετινή Καρναβαλούπολη και να νιώσουν τους παλμούς της μεγάλης αυτής υπαίθριας ζωής και αύριο Κυριακή 16 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 με ακόμα περισσότερες δράσεις.

Το πρόγραμμα της 2ης Κεντρικής Καρναβαλούπολης έχει ως εξής:

-Διαδραστικό παιχνίδι με τη μορφή θεατρικού δρώμενου βασισμένο στο παραμύθι «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας»

-Διαδραστικό παιχνίδι για τα παιδιά από την ομάδα X-Saltibagos με τίτλο «Ο Ανακύκλωπας και ο Μαύρος Άρχοντας του Πλαστικού» και θέμα την Ανακύκλωση

-Εικαστική δράση «Θα σε φοβίσω πόλεμε!» από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και τον Σύλλογο Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής (ΣΙΚΕΠΑ) Δυτικής Ελλάδας

-Παιδικά χορευτικά με παιδιά ηλικιών 5-15 ετών από την ομάδα χορού Athletic Dance Studio

- Face painting και χτένισμα στους μικρούς από τον τομέα Μόδας και Ομορφιάς του ΙΕΚ Δέλτα.

Χορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2020: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, ΕΡΤ Πάτρας

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture