Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Άφησα το μωρό στην πλαζ της Πάτρας για να το βρουν και να το πάρουν" - Τι υποστήριξε η 27χρονη

"Άφησα το μωρό στην πλαζ της Πάτρας...

Νοσηλεύεται φρουρούμενη στον Άγιο Ανδρέα και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Ανακριτή

Από πνιγμό έχασε τη ζωή του το νεογέννητο βρέφος που παράτησε η μητέρα του στην παραλία της Αγυιάς στα Βραχνέικα της Πάτρας, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστού που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή. Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον της 27χρονης μητέρας ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

Σήμερα θα έχω ευκαιρία να μιλήσω μαζί της πιο διεξοδικά. Βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο» είπε  ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση της 27χρονης που φέρεται να άφησε το μωρό της στο κύμα με αποτέλεσμα να πεθάνει από πνιγμό, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη γέννησή του.

«Την εγκυμοσύνη την προχώρησε συνειδητά. Δεν ήθελε να διακόψει την κύηση. Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει την εκδοχή ότι ήθελε να φονεύσει το παιδί, θεωρώ ότι δεν υπάρχει ότι δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από την οργανική ψυχική και σωματική διαταραχή που προκαλεί ο τοκετός σε μία γυναίκα. Ζητάμε το αδίκημα της παιδοκτονίας κι όχι ανθρωποκτονία» πρόσθεσε ο Γιάννης Αποστολόπουλος.

Αποκάλυψε δε ότι «Γνωρίζουμε ποιος είναι ο πατέρας. Τον είχε ενημερώσει ότι θα το κρατήσει το παιδί, θα συνεχίσει την κύηση κι αυτός δεν ήθελε. Ηταν ο λόγος που χώρισαν. Δεν είχαν επαφή έκτοτε. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφήσει το παιδί λόγω ερωτικής απογοήτευσης».

Κατέληξε λέγοντας ότι η γυναίκα είναι σε μεγάλη σύγχυση: «Δεν έχει μια ροή λόγου, δεν έχει καθαρή σκέψη, δεν μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε διαφορετική περίπτωση.
Στην επιλόχεια κατάληψη δεν λειτουργείς λογικά».

Η γυναίκα έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή. Μετά τα δικαστήρια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας επειδή ένιωθε πόνους.

Νοσηλεύεται φρουρούμενη και θα οδηγηθει εκ νέου στον Ανακριτή την Δευτέρα.

 Σύμφωνα με τον συνήγορό της Γιάννη Αποστολόπουλο, υποστηρίζει ότι άφησε το βρέφος στην παραλία με σκοπό να το βρει κάποιος περαστικός. Πρόσθεσε επίσης ότι θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και πως θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία.

Η ίδια ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι την Τρίτη το πρωί πήγε στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και γέννησε το παιδί της με καισαρική τομή.

Στις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πήρε το παιδί, το σκέπασε με μια κουβέρτα κι έφυγε από το μαιευτήριο.

Αρχικά περιπλανιόταν για ώρες μόνη της με το παιδί στην αγκαλιά στην πόλη της Πάτρας, μέχρι που έφτασε στην πλαζ στα Βραχνέικα κι άφησε εκεί το νεογέννητο κοριτσάκι της, αβοήθητο.

Όπως είπε, η 27χρονη δεν είχε πει σε κανέναν για την εγκυμοσύνη της, ούτε καν στον βιολογικό πατέρα και πήγε ολομόναχη στο νοσοκομείο για να γεννήσει.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε η μητέρα από το δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς να πάρει εξιτήριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις