Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η περίεργη συμπεριφορά της 27χρονης μητέρας στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, στην Πάτρα - "Κάτι δεν πήγαινε καλά"

Η περίεργη συμπεριφορά της 27χρονης μητέ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Έφτασε στο νοσοκομείο μόνη και χωρίς να έχει μαζί της το παραμικρό

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες γύρω από το τραγικό θάνατο του βρέφους στην πλαζ της Πάτρας. Η γυναίκα που έφερε στον κόσμο τον παιδί, εντοπίστηκε από τις αρχές και σήμερα βρίσκεται ενώπιoν του εισαγγελέα. Καθώς οι ώρες περνούν έρχονται στο φως στοιχεία από τη στιγμή που η γυναίκα γέννησε το άτυχο κοριτσάκι, στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Σύμφωνα με πληροφοριες του thebest.gr η γυναίκα εμφανίστηκε εκεί ολομόναχη και εντελώς απροετοίμαστη. Δεν είχα μαζί το παραμικρό, όπως ρούχα για εκείνη και το μωρό που θα έφερνε στο κόσμο.

Γέννησε με καισαρική τομή τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και σε όσους τη ρωτούσαν έλεγε πως είχε έρθει από την Αθήνα.  Όπως ήταν φυσικό  όσοι την έβλεπαν μόνη στο νοσοκομείο απορούσαν κι εκείνη τους έλεγε ότι από στιγμή σε στιγμή θα ερχόντουσαν ο σύζυγος και η μητέρα της.

Yπεύθυνοι του νοσοκομείου είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτσι φρόντισαν να συναντηθεί η γυναίκα με κοινωνικό λειτουργό. Άλλωστε το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα απόμακρη με το παιδί τους είχε προβληματίσει.

Κάποια στιγμή ζήτησε το μωρό για να το θηλάσει και στη συνέχεια έφυγε μέσα στην άγρια νύχτα χωρίς να προλάβει να την αντιληφθεί κανείς. 

Περιπλανήθηκε με το αυτοκίνητο της για μιάμιση ώρα ώσπου κατέληξε στην Πλαζ, όπου άφησε το μωρό.

Για το συμβάν στο νοσοκομείο και το γεγονός ότι η μητερα το έσκασε, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ διέταξε προκαρκτική εξέταση.

 

Πώς βρήκαν οι Αρχές την 27χρονη μητέρα του βρέφους

Σε περίπου δύο ώρες από τον εντοπισμό του νεκρού βρέφους στην Πλαζ της Πάτρας, βρέθηκε από τις Αρχές, η 27χρονη Πατρινή μητέρα του. Αστυνομία και Λιμενικό σε συνεργασία έκαναν έρευνες και η γυναίκα, όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr εντοπίστηκε στην Πάτρα, στο σπίτι στο οποίο διαμένει με τη μητέρα της, η οποία μάλιστα εκείνη τη στιγμή ήταν εκεί.

Όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μετά από έρευνα λιμενικών και μετά από πληροφορίες που είχε η αστυνομία για μια γυναίκα που γέννησε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, στις 10 Φεβρουαρίου από το οποίο έφυγε χωρίς να λάβει εξιτήριο, εντοπίστηκε η 27χρονη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών. Πρόκειται για ανύπανδρη μητέρα.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών για την συγκεκριμένη υπόθεση, με απόφαση του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε μία μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού το βρέφος βρέθηκε αναίσθητο, ανάσκελα, πλησίον της θάλασσας. Στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το διακόμισε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σήμερα αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής για τα αίτια και τον χρόνο κατά τον οποιο επήλθε ο θάνατος του κοριτσιού. Στον Εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η μητέρα.

Σύλληψη ημεδαπής στην Πάτρα - Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Στη σύλληψη μίας 27χρονης ημεδαπής, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για παράβαση του άρθρου 299 ΠΚ.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας για αναίσθητο βρέφος στην περιοχή της πλαζ Πατρών. Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και διαπίστωσαν ότι ένα (01) αναίσθητο βρέφος βρισκόταν ανάσκελα επί της ακτής πλησίον της θάλασσας.

Άμεσα το βρέφος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Κατόπιν ερευνών από στελέχη της Λιμενικής Αρχή Πάτρας και έπειτα από πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. για περιστατικό που έλαβε χώρα στην μαιευτική -γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», στο οποίο η 27χρονη είχε γεννήσει την 10/02/2020 ένα (01) βρέφος και εξήλθε χωρίς να πάρει εξιτήριο, η ανωτέρω εντοπίστηκε και προσήχθη στην Λιμενική Αρχή Πάτρας όπου και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τη μητέρα του ανευρεθέντος νεογνού.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Πνιγμός η αιτία θανάτου

Πνιγμός είναι η αιτία θανάτου του βρέφους (κορίτσι) που βρέθηκε νεκρό χθες το μεσημέρι στην Πλαζ της Πάτρας με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός σε Αστυνομία, Λιμενικό και ΕΚΑΒ.

Όπως δηλώνει στο thebest.gr η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε πνιγμό.

Οπως ανέφερε ο δικηγόρος της κοπέλας Γιάννης Αποστολόπουλος η κοπέλα ήταν σε κατάσταση σοκ. Είχε κρύψει μάλιστα από τους οικείους της οτι ήταν έγκυος. Δεν την παρακολουθούσε γιατρός και πήγε στο νοσοκομείο μόνο και μόνο για να γεννήσει.

Ο συνήγορος της γυναίκας, Γιάννης Αποστολόπουλος, είπε ότι η 27χρονη μητέρα,  «είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση».

Όπως είπε η 27χρονη στον συνήγορό της, γέννησε μόνη της, χωρίς την παρουσία κάποιου συγγενικού προσώπου, καθώς δεν γνώριζε κανείς ότι η κοπέλα ήταν έγκυος. 

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η κοπέλα φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας της ντροπής που ένιωθε. Ο βιολογικός πατέρας δεν εμφανίστηκε πουθενά, ενώ συγγενείς και φίλοι δε γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της. 

Μάλιστα, η 27χρονη μητέρα, όπως και η οικογένειά της, δε γνώριζαν μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης ότι το μωρό είναι νεκρό.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις