Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ και έξοχες κριτικές καταφθάνουν 6 Φεβρουαρίου στην Πάτρα οι "Μικρές Κυρίες"

Με 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ και έξοχες ...

Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουικ θα παιχθεί και στην Πάτρα

Mε 6 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία Όσκαρ, μας έρχεται από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες (και της Πάτρας) το φιλμ σε σκηνοθεσία της 36χρονης Γκρέτα Γκέργουικ, «Μικρές Κυρίες - Little Women».

Πιο συγκεκριμένα το φιλμ που ήδη στα Αμερικάνικα ταμεία έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 100 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα περίπου 62 από τον υπόλοιπο κόσμο, έχει προταθεί για τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη Saoirse Ronan, Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη Florence Pugh, καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την Greta Gerwig, κουστουμιών και καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για τον Ελληνογάλλο Alexandre Desplat.

Υπέροχη, συναισθηματική, αστεία απεφάνθη για την ταινία ο έγκυρος The Guardian.

Η ταινία έχει πάρει πολύ καλές κριτικές με τον μέσο όρο στο rotten tomatoes να φτάνει το 95% και το 91% στο πιο απαιτητικό Metacritic.

H ενήλικη πια και ανερχόμενη συγγραφέας Jo March αναπολεί περιστατικά από τη συναρπαστική ζωή με τις αδελφές της Meg, Amy και Beth.

Το πολυδιαβασμένο κλασικό μυθιστόρημα της Louisa May Alcott (δεν υπάρχει περίπτωση να σπουδάζεις αγγλική και δη Αμερικανική λογοτεχνία και να μην κάνεις εργασία για το συγκεκριμένο αγαπημένο μυθιστόρημα) βρίσκει την ιδανική κινηματογραφική μεταφορά του από την ταλαντούχα δημιουργό Greta Gerwig (η οποία ήταν πρόπερσι υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για το περίφημο «Lady Bird» πάλι με την Σαόρσι Ρόναν και τον Τιμοτέ Σαλαμέ ενώ φέτος γράφτηκε πως ήταν αδικία η μη υποψηφιότητα της στην σκηνοθεσία). Το φιλμ που ήταν υποψήφιο και για 2 Χρυσές Σφαίρες, έχει αποσπάσει έξι υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ, στις πιο σημαντικές κατηγορίες του θεσμού. Η Greta Gerwig προσεγγίζει την ιστορία με αέρα ανανέωσης, αντλεί έμπνευση από την αλληλογραφία της συγγραφέως και επεμβαίνει στη γραμμική αφήγηση του μυθιστορήματος, παρουσιάζοντας μία πιο μοντέρνα και τολμηρή εκδοχή που τιμά το αριστουργηματικό βιβλίο, αναδεικνύοντας όλους τους λόγους που κάνουν τη σχέση μεταξύ του κοινού και των αδελφών March διαχρονική.

Τα προγνωστικά λένε πως μπορεί η Γκέργουικ να κάνει την ανατροπή στο διασκευασμένο σενάριο και να κατακτήσει το βραβείο Όσκαρ στην απονομή της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020.

Το φιλμ διανέμει στους Ελληνικούς κινηματογράφους η Feelgood.

Διάρκεια: 135 λεπτά. Παίζουν και οι Μέριλ Στριπ και Λόρα Ντερν.

*Στην Πάτρα η ταινία θα προβάλλεται από την Πέμπτη 6/2 στα Odeon Veso Mare & στη 2η αίθουσα του Πάνθεον.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture