Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η "Υπόθεση Μινέττι" κι απόψε στο θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας

Η "Υπόθεση Μινέττι" κι απόψε σ...

Ήρθε στην Πάτρα μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Booze Cooperativa στην Αθήνα

Eπαναλαμβάνεται απόψε Τρίτη 21/1/2020, στις 21:30 στο θέατρο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα, η παράσταση με τίτλο «Υπόθεση Μινέττι» σε μετάφραση της Άννυς Κολτσιδοπούλου και δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Εύρης Σωφρονιάδου.

Διασκευή κειμένου, ερμηνεία: Γιάννης Κουρκουμέλης

Βίντεο : Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου

Κοστούμια: Θεώνη Κάπα

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος

Εισιτήρια: 10€ & 8€ μειωμένο

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610 328394 / f: Θέατρο Λιθογραφείον Μαιζώνος 172β, Πάτρα

Η “Υπόθεση Μινέττι”, σε σκηνοθεσία της Εύρης Σοφρωνιάδου και ερμηνεία του Γιάννη Κουρκουμέλη, μετά από τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Booze Cooperativa στην Αθήνα, φιλοξενείται στο θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα, (τη Δευτέρα 20/1 στις 20.00 δόθηκε η 1η παράσταση) και την Τρίτη 21 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου που θέλησε να αντιπαρατεθεί στα γούστα του κοινού και στην κοινή γνώμη και, όπως ήταν φυσικό, κατατροπώθηκε.

Τον βλέπουμε την οριακή στιγμή που προσπαθεί να δραπετεύσει από  την απομόνωση 30 χρόνων και να επικοινωνήσει ξανά με τον κόσμο. Περιμένοντας στο λόμπι ενός ξενοδοχείου τον σκηνοθέτη που ίσως μεσολαβήσει για την επάνοδό του στη σκηνή, ο Μινέττι – αυτός είναι ο ηλικιωμένος ηθοποιός –  αποκαλύπτει, άθελά του ίσως, τον εσωτερικό μηχανισμό που τον κράτησε στη ζωή μέχρι τότε. Είναι ο τρόπος με τον οποίο επιβίωναν ανέκαθεν στις δυσκολίες, όλοι όσοι πίστεψαν βαθιά σε κάτι: ένας μηχανισμός που σε κάνει να παίρνεις δυνάμεις από το αντικείμενο που υπηρετείς έστω κι αν αυτό σε απομυζά και σε φθείρει, βάζοντας τον εαυτό σου και την κοινωνική σου άνοδο σε δεύτερη μοίρα. Ένας μηχανισμός που σε κάνει να επιμένεις, ακόμα κι όταν βρίσκεσαι ενάντιος με το σύμπαν.

Ο Τόμας Μπέρνχαρντ έγραψε τον «Μινέττι» στα μέσα της δεκαετίας του ‘70. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το 1976 στο Staatsschauspiel της Στουτγάρδης με τον ηλικιωμένο πια Γερμανό ηθοποιό Bernhard Minetti (η ονοματολογική σύμπτωση είναι πολύ ενδιαφέρουσα) στον ομώνυμο ρόλο υπό την καθοδήγηση του Claus Peymann. Ο Μπέρνχαρντ Μινέτι έπαιξε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα του Τόμας Μπέρνχαρντ όλη τη δεκαετία του ’70 και σε ένδειξη αναγνώρισης και βαθιάς εκτίμησης ο συγγραφέας του αφιέρωσε το ομώνυμο έργο.

«Όμως ο καλλιτέχνης δεν είναι μ’ αυτούς! Παίζει ενάντια στο κοινό του. Ο αληθινός καλλιτέχνης οφείλει να ελέγχει την γνησιότητα των συμβόλων στα οποία υποκλίνεται η μάζα. Να τα ελέγχει και  αν παραστεί ανάγκη να τα αποκαθηλώνει. Να κάνει την τρέλα της τέχνης του, μέθοδο – να γίνεται ο ίδιος μέθοδος.  Αυτό είναι ο πραγματικός καλλιτέχνης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture