Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλειστά και σήμερα καταστήματα του ΟΤΕ στην Πάτρα λόγω απεργίας

Κλειστά και σήμερα καταστήματα του ΟΤΕ σ...

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων τον ΟΤΕ και στην Πάτρα και σήμερα 9 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν κλειστά καταστήματα στην Πάτρα. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ αναφέρει:

"Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ βρίσκονται σε απεργιακές - αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις 21/12/2019 με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή ΣΣΕ που να προασπίζει τα θεσμικά και οικονομικά μας δικαιώματα.

Όλο αυτό το διάστημα λειτουργήσαμε θεσμικά καλώντας επανειλημμένα τη Διοίκηση σε διάλογο για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Δηλώνουμε ότι όλο αυτό το διάστημα η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι λειτουργήσαμε υπό το φως της μέρας, αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για το δίκαιο των αιτημάτων μας παρά τον σκοταδισμό που προσπάθησαν να επιβάλλουν συγκεκριμένα κέντρα της διοίκησης.

Την καλούμε την ύστατη τούτη ώρα να αντιληφθεί πως η εμμονή σε λανθασμένες αποφάσεις της και στρατηγικές κάνει τεράστια ζημιά στην Επιχείρηση και έχουν την συνολική ευθύνη για αυτό.

Θέλουμε να δηλώσουμε επίσης ότι εξωθεσμικές λειτουργίες και αντιδράσεις δεν μας εκφράζουν.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ανακοίνωση στήριξης από  το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταδικάζουμε τις συλλήψεις απεργών συνδικαλιστών του ομίλου ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη, τις τρομοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές που επιστρατεύει η εργοδοσία για να κάμψει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.   

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ παλεύουν για τα δικαιώματα τους, υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ στον όμιλο που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους. Την ίδια στιγμή που ο όμιλος μόνο για το 2018 είχε 1,2 δις κέρδη και μοίρασε απλόχερα στους μετόχους του 340 εκ ευρώ, για τους εργαζόμενους επεφύλασσε απολύσεις, κατάργηση δικαιωμάτων, εντατικοποίηση, μηνύσεις, τρομοκρατία και αυταρχισμό. Οι εξελίξεις στον Όμιλο ΟΤΕ επηρεάζουν όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο και συνολικότερα. Ο ΟΤΕ είναι ένας από τους μεγαλύτερους μονοπωλιακούς ομίλους στην Ελλάδα, με εκατομμύρια ευρώ κέρδη και σε περίοδο κρίσης και σε περίοδο ανάπτυξης. Η πολιτική του είναι πιλότος για τους υπόλοιπους ομίλους και επιχειρήσεις, καθώς στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για το μοίρασμα της πίτας, έχουν κοινή – ενιαία στρατηγική απέναντι στα εργατικά δικαιώματα.

Η εργοδοσία πατάει πάνω στο νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξασφαλίσει διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς, αλλά και στο «δόγμα νόμος και τάξη» που έχει κάνει σημαία η κυβέρνηση της ΝΔ για να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. Ο αγώνας των εργαζομένων του ΟΤΕ είναι κοινός με τους εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες, με όλους τους εργαζόμενους. Το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει την Αλληλεγγύη κ την συμπαράσταση tου και θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους στις απεργιακές φρουρές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις