Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλειστά για τρίτη εβδομάδα τα καταστήματα του ΟΤΕ στην Πάτρα λόγω της μαζικής απεργίας

Κλειστά για τρίτη εβδομάδα τα καταστήματ...

Συνεχίζεται έως τις 12 Ιανουαρίου 2020 η απεργία που κήρυξε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η Ομοσπονδία εργαζομένων ΟΤΕ.

Συνεχίζεται έως τις 12 Ιανουαρίου 2020 η απεργία που κήρυξε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η Ομοσπονδία εργαζομένων ΟΤΕ. Τα κύρια συνθήματα και αιτήματα τους είναι τα εξής: οι εργαζόμενοι λέμε Ναι στην Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλυς και Ναι στις Αυξήσεις. Λέμε Όχι σε Απολύσεις, Όχι στην Ανασφάλεια και Όχι στις Αποσχίσεις.

Στην Πάτρα παραμένουν μέρες τώρα κλειστά τα καταστήματα του ΟΤΕ και της Cosmote όπως αυτό στο κτίριο του ΟΤΕ επί της Δημ. Γούναρη και Κανακάρη καθώς και σε άλλα σημεία όπως στην Αγ. Ανδρέου και Ερμού. Πολύς κόσμος δεν είχε αντιληφθεί μέχρι πρότινος τι συνέβαινε και δεν είχε πληροφορηθεί για την απεργία και πραγματικά τις προηγούμενες μέρες είδαμε πολλούς συμπολίτες που πήγαιναν κρατώντας λογαριασμούς κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας προς εξόφληση αλλά στη συνέχεια βλέποντας κλειστά τα καταστήματα απορούσαν και έφευγαν.

Υπάρχει σίγουρα ο τρόπος της ηλεκτρονικής εξόφλησης αλλά από την άλλη είναι και πολλοί οι μεγαλύτερης ηλικίας που επέλεγαν να πάνε στο ταμείο στα καταστήματα όπως της Γούναρη και να πληρώσουν εκεί. Επίσης υπήρχε η δυνατότητα αν κάποιος δεν είχε όλο το ποσό να βάλει έστω 40 ευρώ προκειμένου να αποφύγει στη συνέχεια το τέλος επανασύνδεσης που θα τον χρέωνε η επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή οι πελάτες εξυπηρετούνται και μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς είτε στα καταστήματα Γερμανός που ανήκει στον ίδιο όμιλο είτε σε συμβεβλημένα πρακτορεία ΟΠΑΠ με τη διαφορά ωστόσο πως θα πρέπει ο πελάτης να εξοφλήσει όλο τον λογαριασμό καταβάλλοντας και την απαραίτητη προμήθεια.  

Η συμμετοχή στην Πάτρα και την Αχαΐα είναι μεγάλη ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα εξέδωσαν ανακοίνωση που απέστειλαν στα Μέσα ενημέρωσης λέγοντας πως "η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση. Σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της Διοίκησης και με αξιοπρέπεια έστειλαν το μήνυμα πως στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι.

Συνεχίζουμε και αύριο έξω από τα κτίρια να ενημερώνουμε την κοινωνία για το δίκαιο των αιτημάτων μας".

Στο μεταξύ η διοίκηση του ΟΤΕ σε ανακοίνωση της θεωρεί αντιδημοκρατική ενέργεια την απαγόρευση στο δικαίωμα της εργασίας και πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις για αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η περιφρούρηση και ο εκφοβισμός προσβάλλουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία». 

Ο ΟΤΕ όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της εταιρικής επικοινωνίας του Ομίλου, "προχωρά σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα, το νέο Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε απεργία πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

Από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές  προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν.

 Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι:

 •            Όπως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

•             Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

•             Η τακτική αυτή αναγκάζει, όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.

•             Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και την χώρα μας".

Όπως διαβάσαμε, η Cosmote λειτουργεί σε ολόκληρη την Ελλάδα 126 καταστήματα και την πρώτη ημέρα κινητοποιήσεων, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, δεν λειτούργησαν περίπου 40 καταστήματα και την Κυριακή 22/12, 50, αριθμός που ανέβηκε τις επόμενες μέρες. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις