Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Οι φετινές Χρυσές Σφαίρες έκρυβαν πολλές εκπλήξεις: Το "χαστούκι" στον αβράβευτο "Ιρλανδό" πήγαινε στο Netflix

Οι φετινές Χρυσές Σφαίρες έκρυβαν πολλές...

Ακόμα η "Ιστορία Γάμου" πήρε μόλις 1 βραβείο ενώ η θετική έκπληξη ήταν η βράβευση του "1917" του Σαμ Μέντες

Η 77η απονομή των Χρυσών Σφαιρών – Golden Globes είχε όπως ευρέως γράφτηκε και σχολιάστηκε, πολύ σημαντικές ανατροπές και αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις μεγαλώνοντας έτσι το σασπένς στο δρόμο για τα Όσκαρ που έφτασαν. Το πιο σημαντικό που σχολιάστηκε ήταν το ηχηρό χαστούκι της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλυγουντ που απονέμει τις Golden Globes, στην πλατφόρμα του Netflix που ενώ είχε 34 συνολικά υποψηφιότητες (από 17 στις κινηματογραφικές κατηγορίες και αντίστοιχα στις τηλεοπτικές), εν τέλει στο φινάλε της λαμπερής βραδιάς στο Μπέβερλι Χίλτον του Λος Άντζελες, είδε να κερδίζει μόλις 2, του καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου για την εξαιρετική Λόρα Ντερν στην «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ και για την Ολίβια Κόλμαν στον α’ γυναικείο ρόλο σε δράμα για το τηλεοπτικό «The Crown».

Ο «Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε, το δυνατό χαρτί του Netflix έφυγε με άδεια χέρια. Από κει και πέρα, άλλοι που έφυγαν πικραμένοι από την απονομή, ήσαν ο Έντι Μέρφι που ήταν υποψήφιος στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου για Κωμωδία ή Μιούζικαλ για το «Dolemite is my Name» αλλά έμεινε αβράβευτος. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά θα προταθεί και για το Όσκαρ.

Το «Bombshell – Bόμβα» κατέβηκε στην κούρσα των Χρυσών Σφαιρών με δύο από τις τρεις εξαιρετικές του πρωταγωνίστριες υποψήφιες, την Σαρλίζ Θερόν και την Μάργκοτ Ρόμπι που τελικά έχασαν ενώ και το «Frozen 2 - Ψυχρά κι Ανάποδα 2» έφτασε απλώς στην πεντάδα των καλύτερων φιλμ animation αλλά έχασε από την έκπληξη, το «Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ - Missing Link» του στούντιο Laika, σε σκηνοθεσία Κρις Μπάτλερ, ένα φιλμ που είδαμε και στην Πάτρα. Όπως έγραψε το flix.gr, η 77η Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών ήταν γεμάτη ανατροπές, εκπλήξεις και σοκαριστικές επιλογές.

Ακόμα η πλήρης απόρριψη στους «Δύο Πάπες» επίσης του Netflix ίσως κρύβει και μία κίνηση πολιτική: μία στήριξη στο σύστημα των στούντιο απέναντι στον τρόπο λειτουργίας του Netflix.

O Βρετανός Σαμ Μέντες όπως ήδη είναι γνωστό, που μεγαλούργησε στο «1917», κατάφερε να κάνει την έκπληξη στις Χρυσές Σφαίρες και να πάρει τα 2 μεγάλα βραβεία, της καλύτερης ταινίας – δράμα και της σκηνοθεσίας, εκεί που όλοι περίμεναν θρίαμβο του Σκορσέζε με το γκανγκστερικό έπος του «Ιρλανδού».

Ο Κουέντιν Ταραντίνο παρέδωσε το απόσταγμα της καριέρας του στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ», κάτι που είναι αναμφισβήτητο και αναγνωρίστηκε στις Golden Globes όπου κέρδισε 3 της καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία-μιούζικαλ, του καλύτερου σεναρίου και του β’ ανδρικού ρόλου για τον Μπραντ Πιτ. Για τον Σκορσέζε το flix.gr θυμίζει ότι ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης στα 77 του χρόνια σήμερα, έχει κερδίσει το μοναδικό του Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «The Departed» κάπως αργά το 2007 και είχε αγνοηθεί για το μεγαλύτερο μέρος της αριστουργηματικής καριέρας του («Ταξιτζής», «Οργισμένο Είδωλο», «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης», κ.α.) και τώρα βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται σε ένα βράδυ όπως αυτό των Χρυσών Σφαιρών όπου αναμενόταν να θριαμβεύσει.

Στην κατηγορία του Β' Ανδρικού, το flix.gr σχολιάζει πως ο Μπραντ Πιτ είναι όντως στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του και πως παρέδωσε έναν απολαυστικό και γοητευτικότατο ήρωα στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» του Ταραντίνο αλλά την ίδια ώρα σε αυτή την πεντάδα, ο μόνος που απειλούσε τον Τζο Πέσι ήταν ο Αλ Πατσίνο, και οι δύο από τον «Ιρλανδό».

Στον α’ γυναικείο ρόλο σε δράμα, η Σαρλίζ Θερόν της ταινίας «Βόμβα» (από την Πέμπτη 9/1 στην Πάτρα, στο Πάνθεον) είχε μεγάλο ανταγωνισμό από την Ρενέ Ζελβέγκερ ως «Judy» που τελικά κράτησε την Χρυσή Σφαίρα στα χέρια της, την Σκάρλετ Τζοχάνσον της «Ιστορίας Γάμου», την Σαόρσι Ρόναν από τις «Μικρές Κυρίες» και την Σίνθια Ερίβο της «Χάριετ», ωστόσο η Μάργκοτ Ρόμπι της «Βόμβας» στον β’ γυναικείο θα μπορούσε να είχε φύγει νικήτρια. Πίκρα τέλος και για τον Αντόνιο Μπαντέρας του «Πόνος και Δόξα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, στον α’ ανδρικό σε δράμα, ωστόσο θα ήταν μέγας άθλος να υποσκελίσει τον Χοακίν Φίνιξ του «Τζόκερ» που πλέον οδεύει με σιγουριά και για το Όσκαρ.

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ δεν είδε ως γνωστόν το όνομά της στην πεντάδα των σκηνοθετών και αυτό ήταν τελικά η ένδειξη ότι και οι «Μικρές Κυρίες» της θα έφευγαν αβράβευτες, όπως και έγινε. Η ταινία πάντως πάει καλά στο Αμερικάνικο box office και οι ελπίδες για τα Όσκαρ δεν έχουν ακόμα εξανεμιστεί.

Αβράβευτα έμειναν και το «Jojo Rabbit», η έκπληξη από το Φεστιβάλ του Τορόντο, μία πανέξυπνη και επίκαιρη πολιτική σάτιρα όπως και το πολύ επιτυχημένο «Στα Μαχαίρια - Knives Out» που είχε υποψηφιότητες όπως στην καλύτερη ταινία – κωμωδία ή στον α’ ανδρικό σε κωμωδία για τον Ντάνιελ Κρεγκ και στον α’ γυναικείο σε κωμωδία για την Ana De Armas χωρίς να σημειώσει κάποια νίκη.

Όσο για την Τζένιφερ Λόπεζ που ήταν υποψήφια στον β’ γυναικείο ρόλο για το «Hustlers», όπως σχολιάστηκε, και η τουαλέτα υψηλής ραπτικής Βαλεντίνο που φόρεσε, προξένησε ποικίλα σχόλια κυρίως αρνητικά και την Χρυσή Σφαίρα δεν κέρδισε! Να δούμε αν θα μπορέσει να προταθεί για το Όσκαρ, κάτι που αναμένεται.

Η βασική φωτ. όπως και οι άλλες είναι από το flix.gr

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. της Ζελβέγκερ είναι από το myfilm.gr & έχει το εξής credit (Chris Pizzello/Invision/AP).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture